Angeles City – litt “ville vesten”, litt syndig og veldig få engler.

Kun et par timer fra Manila i Balibago ligger “forlystelsesbyen” Angeles City. Byen vokste frem under Vietnamkrigen og ble et sted for avkobling og forlystelse for amerikanske soldater på perm fra krigen og fra Clark Air Force Base, noen få kilometer fra sentrum. I 1992 stengte flybasen, men byen er fremdeles et yndet feriested, spesielt for menn i voken alder. Det sies at byen har verdens største konsentrasjon av gogo-barer innenfor et lite område. Og som f.eks. Pattaya i Thailand, blir noen få hundre meter av en skitten og trafikkert vei omdannet til gågate om kvelden med barer, restauranter og kasinoer. Fields Avenue og Walking Street.

Det bor mange pensjonerte amerikanske soldater i byen, men Angeles har også kolonier med langtidsboende, eller expats, fra hele Europa og deler av asia. Også en gjeng med nordmenn er å finne til enhver tid på utvalgte barer. Det gjør at man kan få tak i importerte varer man er vant til hjemme. Vi fant både Mills majones, leverpostei på gul boks og surkøl i en “norsk” koisk litt utenfor sentrum. Byen kan også skilte med mange restauranter med retter fra alle verdens hjørner, men en del med variert kvalitet og kanskje noe overpriset til å være Filippinene. Det er også godt med hotell her. Fra enklere overnattingssteder til 5 stjerners hotell.

Turistsentrum fremstår som både skitten og forsøplet. Det er mange barn i gatene som tigger penger. Og det hender rett som det er at turister blir overfalt og ranet, men det har vel noe med alkoholinntak, hvor man beveger seg og på hvilken tid av døgnet.

Politiet er kjent for å være gjennomkorrupt og man hører stadig om turister som blir presset for penger og låst inne på falsk grunnlag. Bareiere som ikke betaler for seg opplever stadig politirassia og jentene som jobber der blir fengslet og holdt som gissler til bareierene betaler dem ut. Politiet bøtlegger som regel også alltid en del ekstra hvis en turist blir stoppet for trafikkforseelser e.l.

Men så er det disse gogo-barene da, med piker fra hele Filippinene. Og billig alkohol. Det vil alltid ha en viss tiltrekningskraft. Pikene jobber som regel for luselønn og er avhengig av den provisjonene de får av påspanderte dinker, såkalte “ladies drinks” til neste dobbet pris av en vanlig drink. Jo søtere og flørtende piken er, jo flere “ladies drinks”. Og jackpot vinner de hvis kunden vil ta med piken ut på f.eks. middag eller tilbake på hotellrommet for ehh…å se på frimerkesamlingen hans. Da må han betale ut piken fra baren og det får som regel piken provisjon av.

Det finnes selvfølgelig annet å ta seg til i Angeles City og i nærheten. Mange kommer hit for å ta sertifikat på småfly. Filippinere elsker å handle og det finnes en del shoppingsenter i byen. På siste besøk fant vi også en stor wakeboard park rett utenfor sentrum. Et par timer med buss fra Angeles City ligger Subic Bay. Man kan kanskje ikke skilte med Filippinenes beste strender, men sandstrender likevel. Her er det også en del strandhotell med relativt hyggelige priser.

Buss fra Manila koster ca. 35 kroner. Man kan også ta minibusser, som for eksempel fra fra Swagman Hotel i Ermita til ca 130 kroner. Taxi ligger på 500 kroner pluss.

Bestill hotell i Angeles City

 

2 thoughts on “Angeles City – litt “ville vesten”, litt syndig og veldig få engler.

Leave a Reply

Your email address will not be published.