Anilao Beach Club i Batangas – et rimelig dykkeresort

Enkelte ganger går det litt fort i svingene, man gjør ikke god nok research og ender opp på steder som blir litt feil. Det skjedde når vi besøkte dykkeresortet Anilao Beach Club i Batangas. Ikke fordi det er noe galt med stedet eller området, men når vi ikke dykker så har vi vel lite å gjøre på et dykkeresort. Anilao har vært et populært område dykke i og kan tilby noen av de beste dykkestedene i Filippinene. Det finnes over 30 forskjellige og unike dykkesteder i kort avstand fra Anilao Beach Club . De fleste av disse kan nås med en 15-40 minutters båttur fra hotellet, og tilbyr fantastiske opplevelser for dykkere i alle nivåer. Aniloa Beach Resort tibyr egne dykkepakker.

Vi tok en to timers busstur fra Pasay i Manila til Batangas byterminal. Derfra ble det en halvannen time med rushtrafikk i en glohet jeepney til Mabini Anilao, og videre med en trike til Anilao Beach Club. Vi var rimlig lettet når vi så inngangen til hotellet. Det var en lang reise ut i intet.
Resortet er enkelt og består av en hovedbygning og bungalows, samt en dive shop. Vi valgte en bungalow som er utstyrt med både air condition og takvifte, minikjøleskap og varmtvann i dusjen. I hovedhuset har de, utenom flere rom, en enkelt restaurant i første etasje som primært tilbyr filippinske retter. Mellom bungalowene og vannkanten er det satt opp flere gazibo eller lysthus hvor man kan slappe av og nyte livet. Her fant vi også en ringeklokke. Og jammen ringte det ikke i baren når vi trykket på klokken. “En SanMig Light til, takk.” Stranden ved hotellet er full av små og store steiner. De har noen solsenger og låner ut kanoer.


Vi hadde forhåndsbestilt tre netter online og, selv om vi ikke ønsket lufttanker på ryggen, gjorde vi det beste ut av situasjonen. På hotellet bodde det et par farmasistudiner som vi fikk god kontakt med. De var også på en snartur fra Manila og dykkket heller ikke. Vi avtalte med våre nye venninner å dele på en båt og dra ut på en halvdags snorkletur. Og tidlig dagen ble vi hentet av en mindre outrigger båt reservert av folket i resepsjonen på hotellet, og tatt med til Binukbok i Bauan som er veldig populært for dykking og snorkling, ca en halvtimes tid fra hotellstranden. Selv om det var litt sjø fikk vi snorklet i dette fantastiske området med mye fargerik fisk og flotte stenformasjoner.
I området rundt hotellet finnes det ingenting annet enn skog og små hus. Vi valgte å dra inn til tettstedet Manbini 5 minutters triketur unna, og Batangas by for å se litt folk og titte i butikker på et av shoppingsenterne. Men etter 3 netter var det greit å komme seg tilbake til storbyen. For dykkere er Aniloa Beach Club et enkelt, bra og rimelig alternativ, men for sol og strand velger vi nok heller Puerto Galera.Bestill hotell på Filippinene

4 thoughts on “Anilao Beach Club i Batangas – et rimelig dykkeresort

  • I have seen that charges for on-line degree specialists tend to be a fantastic value. Like a full 4-year college Degree in Communication with the University of Phoenix Online consists of Sixty credits at $515/credit or $30,900. Also American Intercontinental University Online offers a Bachelors of Business Administration with a complete school element of 180 units and a cost of $30,560. Online studying has made having your college diploma been so cool because you can certainly earn your own degree from the comfort of your dwelling place and when you finish working. Thanks for all other tips I have really learned from your web site.

  • After I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a remark is added I get four emails with the identical comment. Is there any means you can take away me from that service? Thanks!

  • You Filipinos are so lucky! You have almost 8,000 beautiful islands to explore and each one has its own unique beauty to offer. I can’t wait to visit them all!

Leave a Reply

Your email address will not be published.