Badebyen Hua Hin

Badebyen Hua Hin er en deilig mix av by og kyst, med livlige markeder, lange sandstrender, gode restauranter, flotte hotell, og aktiviteter for hele familien. En uke var egentlig litt for lite.


Vi hadde gleden av å besøke Hua Hin i Phetchaburi provinsen, 28 mil sørvest for Bangkok. Den lille søvnige fiskelandsbyen ble satt på kartet på begynnelsen av 1900-tallet når Rama VI (Kong Vajiravudh) og Rama VII (Kong Prajadhipok) bygde sine sommerpalass her for å slippe unna det skiftende klimaet i Bangkok. Den klassiske Orientekspressen har stoppested her på sin vei sørover. Og med kongelig nærvær ble Hua Hin raskt et populært sted for aristokratiet og på etterhvert har «vanlig dødelige» også funnet sitt badeparadis her. Nå har byen ca 45 000 fastboende.

Nordmenn har kommet til området mot Siambukten som Cha Am og Hua Hin siden 1980-tallet og er for mange en Thailands favoritt.


For oss ble det tog fra Bangkok, en tur som tar opptil 4 timer avhengig av hvilket tog man tar. Dessverre var standarden noe helt annet enn hva man kan forvente på Orientekspressen. Men så var sikkert prisen noe rimligere også. Vi betalte THB 104 (ca 25 kroner) for et ekspresstog i 2. klasse med setereservasjon. Vi fant våre tildelte plasser og toget gikk rimelig presis etter tidstabellen. Etter å ha opplevd NSB, så er serveringen ombord thailandske tog litt annen enn tørre baguetter og overpriset utvannet kaffe. Når  man velger mat fra menyen ombord, så ringer konduktøren noen stasjoner fremover og legger inn bestillingen til en lokal restaurant. Så blir de deiligste retter levert direkte ombord når man ankommer «matstasjonen». Helt konge. Det er også mange boder med forskjellig mat og snack på stasjonene man kan prøve.

Myndighetene melder om at togene i  Thailand har et belegg på opptil 80%, så det kan være lurt å forhåndsbestille billettene sine. Tog i Thailand er meget populært. Vi hadde som vanlig ikke planlagt alt for mye, og dro rett til billettluken  på hovedbanestasjonen Hua Lamphong. Heldigvis fikk vi plass på et tog uten å vente alt for lenge.

Bestill BillettEtter en behagelig reise gjennom rismarker og forbi små landsbyer, så ankom vi Hua Hin på ettermiddagen. Vi hadde booket rom på Baan Klang Hua Hin Condo & Resort, en kort tuk tuk tur fra togstasjonen. Et flott resort med store rom med balkong, restaurant og 2 svømmebasseng med gangavstand til stranden og sentrum. Byens marked er stedets nærmeste nabo.


Svømmebassengene på resortet ble lite brukt. Den deilige 8 km lange stranden er kun 5-10 minutters gange unna og absolutt perfekt å tilbringe lange late dager på. Det er hester man kan leie på stranden, men klok av skade etter en liten utflukt på øya Roatan utenfor Venezuea for noen år tilbake, så lot vi økene «trave sin egen sjø». Vi valgte an avslappende strandmassasje istedenfor. Går man helt til den sørlige enden av stranden så kommer mant til apefjellet Khao Takiap, hvor det er reist en stor Buddha statue og tempel. Litt slitsomt å gå opp trappene til toppen i varmen, men absolutt verdt turen. Utsikten fra toppen er fantastisk. Mens man svetter seg oppover passerer man flere av området apekatter som slapper av i skyggen og ikke skjønner hvorfor så mange and hårløse «apekatter» gidder å slite seg ut med å bestige toppen når dagen er på sitt varmeste.


I byen fant vi mange små restauranter med de deiligste thairetter. Det er også et lite barområde for kvelds og nattlige aktiviteter. Og her traff vi på skandinaviske feriegjester på nesten hvert gatehjørne.Det er også et par nattmarkeder i Hua Hin. Her selges klær, souvenirer, snacks og små matretter fra små salgsboder. Vi  fant også et sted som hadde fiskespa, så som vi selvfølgelig bare måtte prøve, der man stikker beina ned i et akvarium med små fisker som spiser vekk den døde huden på føttene. Fiskespa kan snart være en saga blott. Flere land har innført et forbud pga. dårlig rengjøring av tankene og smittsomme hudsykdommer. (Fint å vite etter at man har tatt behandlingen).
Vi ble i Hua Hin i en uke og hadde masser av tid til å nyte stranden og oppleve byen. Og vi kan godt forstå hvorfor dette er en feriefavoritt blant tusenvis av turister. Kort vei fra Bangkok, mange flotte golfbaner i område, aktiviteter for både store og små, fantastiske hotell og deilige strender.

Man kommer seg til Hua Hin med taxi, buss eller tog fra Bangkok og det tar fra 3-4 timer. Det går også en daglig ferge over bukten fra Pattaya.

Bestill BillettBestill hotell i Vientiane

8,946 thoughts on “Badebyen Hua Hin