Bangkok – “Visa Run” & vår favorittby i Asia. Del 1 av 3

Turistvisumet på Filippinene var nær ved å utløpe og som regel drar vi ned på immigrasjonskontoret og betaler for en forlengelse, men denne gangen tok vi et “visa run” til Thailands hovedstad Bangkok. Bangkok har i mange år vært den absolutte favoritten i Asia, og det er mange grunner til det. Det er alltid noe som skjer i byen. Den har en egne stemning og driv man ikke finner andre steder i verden. Med den økonomiske oppgangen landet har hatt de siste årene, er Bangkok blitt en hypermoderne by og et finansielt maktsenter, samtidig som man finner spor av den gamle og magiske thailandske kulturen hvor enn man snur og vender på seg. Hver gang vi besøker metropolen oppdager vi stadig “nye” områder og utforskertrangen bare forsterkes fra dag til dag.

Bangkok skyline Bangkok - Jim Thomson Thai House

På denne turen hadde vi med oss en førstegangsbesøkende og det var naturlig å gjøre Bangkok light, eller en mild introduksjon til byen som kan by på absolutt ALT. Gjøre de mest kjente turistattraksjonene, shoppe på noen av de mange shoppingsenterne, utforske livlige markeder og smake på noe av den verdenskjente gatematen. Og ikke minst oppleve galskapen som Bangkoks uteliv er beryktet for. Vi styrte unna ansiktstatto, snuskete hotellrom, masseslagsmål og ladyboys som gutta i Hangoverfilmene, iallefall for denne gangen.

Bangkok gatemat Ansiktstattoo Bangkok shopping Hangover II Bar fight

Taxisjåførene på Bangkok flyplass har et noe frynsete rykte, som så mange taxisjåfører rundt om i verden har. Men de siste årene har det kommet et veldig bra alternativ i flytoget som bare bruker 45 minutter inn til sentrum. Og siden vi de siste årene har pleid å bo på hotell mellom Soi 5 og Soi 20 langs Sukhumvit Road, så korresponderer flytoget med BTS Skytrain perfekt. I løpet av en halvannen time fra vi plukker opp bagasjen er vi som regel på hotellet. Og det koster nesten ingenting. De siste årene har vi vekslet mellom det rimelige og eldre Royal Asia Lodge i Soi 8,  det hippe Galleria 10 i Soi 10, og designerhotellet Dream Hotel i Soi 15 når vi har bodd langs Sukhumvit Road. Alle hotellene ligger i turistområdet med restauranter, barer, skreddere og shoppingsenter, og i gangavstand fra en BTS Skytrainstasjon.

Bangkok flyplass taxiholdeplass Bangkok BTS Skytrain Bangkok Galleria 10 Hotel Bangkok flytog Bangkok Royal Asia Lodge Bangkok Dream Hotel

Del 1   Del 2   Del 3

Bestill hotell i Bangkok

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.