Bangkok – “Visa Run” & vår favorittby i Asia. Del 2 av 3

Etter en “god” natts søvn var planen Gyllende Buddha, Liggende Buddha, shopping og en titt på barsenteret Nana Plaza. Mye for en dag, men med litt planlegging, og en kombinasjon av metro, Skytrain og tuk tuk så går det nesten knirkefritt. (Kart over T-bane og Skytrain). Nå tar vi vanligvis ikke tuk tuk. Sjåførene kan være vanskelig å ha med å gjøre, det er varmt og eksosen i Bangkoktraffikken er forferdelig. Men siden vi hadde med oss en novise, så måtte det oppleves. Og denne gangen var vi heldig med sjåføren Nattapong som både var hyggelig og tok anstendige priser.

Bangkok Tuk Tuk Bangkok Tuk Tuk

Først ut var T-banen fra Asok til sentralbanestasjonen Hua Lamphong. Herfra er det bare noen få minutters gange til Wat Traimit og den Gyllende Buddha. (Det er også ved Hua Lamphong man gjerne treffer på de vennlige lokale som kan fortelle at tempelet er stengt, men at det finnes alternativ. Se Ikke la deg lure i Bangkok). Wat Traimit huser verdens største sittende Buddha i massivt gull. Den er nesten fem meter høy og veier fem og et halvt tonn. Det var først når de skulle flytte på buddhaen og mistet den i bakken så noe av gipsen falt av at de oppdaget at den var lagd av rent gull. Buddhaen, tempelet og alle de andre buddha-statuene er et imponerende skue.

Bangkok Sentralbanestasjon Hua Lamphong Bangkok Wat Traimit Gyllende Buddha Bangkok Wat Traimit Gyllende Buddha Bangkok Wat Traimit Gyllende Buddha

Når vi går tilbake til sentralbanestasjonen møter vi på tuk tuk sjåføren Nattapong og avtaler en pris til Wat Pho, den liggende/sovende Buddha. Det er ikke lange turen, men med trafikken gjennom Chinatown så tar det ca 45 minutter. Wat Pho (Liggende Buddhaens tempel) , eller Wat Phra Chetuphon , ligger bak Wat Phra Kaew (Smaragdbuddhaens tempel) og en “must” for alle førstegangsbesøkende i Bangkok. Det er et av de største tempelkompleksene i byen og kjent for sin gigantiske liggende Buddha som måler 46 meter lang og er dekket av bladgull. Her finner man også det som blir betraktet som Thailands ledende massasjeskole. På et tidligere besøk fikk vi gleden av å prøve en form for kryddermassasje og det var bare helt himmelsk. Kun noen få minutter unna ligger Grand Palace, som også er verdt et besøk.

Wat Pho - Wat Phra Chetuphon Wat Pho - Wat Phra Chetuphon Wat Pho - Wat Phra Chetuphon Bestill tempelutflukter i Bangkok

Da vi endelig fant tilbake til Nattapong og hans tuk tuk, bar det tilbake til Hua Lamphong og på t-banen igjen. En stasjon til Maha Nak og Skytrain videre til National Stadium. Her ligger MBK Center. MBK Center er trolig Bangkoks mest legendariske kjøpesenter, populært både blant turister og lokalbefolkningen. Det er åtte etasjer fullpakket med 2000 butikker som selger alt fra klær, sko, vesker og kofferter til møbler, mobiltelefoner, kamera og DVD’er. (Alt er selvfølgelig ikke ekte merkevarer, men det kan man se gjennom fingrene så lenge prisen er riktig). Det er ikke så elegant eller stilig som nabosenterne Siam Discovery , Siam Centre og Siam Paragon , men MBK har et ufattelig utvalg av varer fordelt over 89.000 kvadratmeter og er betydelig rimeligere. Vi forlater aldri Bangkok uten et besøk på MBK.

Bangkok MBK Center Bangkok MBK Center Bangkok MBK Center Bangkok MBK Center

Skytrain tilbake til Asok stasjon og opp på rommet med dagens fangst. Man ligger ikke på latsiden i Bangkok, så etter en liten “pust i bakken” gikk vi ut i gatene igjen. I Soi 8 er det flere små gaterestauranter som serverer fantastisk mat. Det blir nesten som å spise tapas i Spania. En papayasalat (som tam) her, inn på en bar for en halvliter der, så neste gatevogn for litt kyling (kai tod), en ny halvliter, så litt mango for dessert. (Vi prøver selvfølgelig å selge inn stekte insekter som en delikatesse til vår medbrakte novise, uten hell). Å vipps så er man på hovedveien Sukhumvit, det er i skumringstimen og mulighetene er mange. Siden det er litt tidlig på kvelden, så svinger vi innom sportsbaren og institusjonen for oss “på veien”; Gulliver’s Traveler’s Tavern i Soi 5. Stedet hadde vel sin storhetstid for noen år siden, men det er en hyggelig plass. Ute sitter man å titter på livet i livlige Soi 5. Blir det for varmt så nyter man en drink, all verdens sport på en masse tv skjermer og litt pubmat inne mens et heftig air condition anlegg kjøler det meste ned. De har også live musikk her enkelte kvelder i uken.

Bangkok gatemat Bangkok gatemat Bangkok Gulliver's Traverlers Tavern

Etter noen forfriskende drinker tusler vi videre til det kjente og beryktede barkomplekset Nana Entertainment Plaza. Det startet som en restaurantområdet på slutten av 1970-tallet. I 1980 dukket et par go- go barer opp. Gradvis erstattet de alle restaurantene. Nå er det 3 etasjer med barer her. I første etasje er det mest åpne ølbarer. Her står innkasterene i korte miniskjørt på rekke og rad for å friste kunder inn på show. Det er alltid festlig å se reaksjonen på reisefølge når vi sitter og ser oss omkring på barene, menneskene, neonlysene, og reisefølge får øye på de høyvokste jentene med masse sminke og mye hår. Etter å ha sett og tenkt litt, lener de seg diskre over og spør; “Det kan da ikke være damer, det?” Stemmer det, på Nana Plaza finnes det nå syv kathoey barer, altså ladyboy barer.

Bangkok Nana Entertainment Plaza Bangkok Nana Entertainment Plaza Bangkok Nana Entertainment Plaza Bangkok Nana Entertainment Plaza

Del 1   Del 2   Del 3

Bestill hotell i Bangkok

Leave a Reply

Your email address will not be published.