Bangkok – “Visa Run” & vår favorittby i Asia. Del 3 av 3

Dag nummer to i Bangkok ble like tettpakket som dagen før. Vi skulle ta longtail båt nedover Chao Phrayaelven og besøke Taling Chan flytende marked. Teste ut fiskespa, der man stikker beina ned i et akvarium med små fisker som spiser vekk den døde huden på føttene. Mer shopping og denne dagen sikte vi oss inn på elektromarkedet Pantip Plaza. Og avsluttningen på kvelden/natten måtte bli livlige Soi Cowboy.

Bangkok longtail boat Bangkok Pantip Plaza Bangkok Taling Chan floating market Bangkok Soi Cowboy

Etter frokost hoppet vi på T-banen igjen på Asok, byttet bane på Sala Daeng og gikk av på Saphan Taksin (Kong Taksin broen), ved Chao Phraya elvens bredder. Her leier vi en longtail boat (Reua Henge Yao), en tradisjonell bananformet trebåt med dieselmotor koblet til et tynt, langt ror/propell som ligner en lang hale. Langs elven, forbi Grand Palace og andre flotte templer, for så dra videre inn i smale klonger eller kanaler til vi ankommer Taling Chan flytende marked, ca 12 km og en halvtime fra Saphan Taksin. Vi får en avreisetid ca 2 timer senere og går av båten. Det flytende markedet er bygd opp av et system ned trebroer og langs vannkanten sitter gamle koner i små tradisjonelle robåter og tilbereder store reker på små griller, blåkrabber, stor fisk, mens andre lager den berømte Som Tum, papayasalat. Å spise sjømat på det flytende markedet er en flott helgattraksjon for de lokale, og kommer man etter 11 på formiddagen er kapasiteten sprengt på de fleste restauranter. Mens man venter på maten kan man mate de hundrevis av store steinbitene som svømmer rundt i sverm langs brygga. Fiskene vet tydeligvis at de ikke smaker særlig godt og at turistene elsker å mate dem. Det sitter også en gruppe med musikere som spiller tradisjonell thai musikk for å gjøre opplevelsen litt ekstra eksotisk. Innover på markedet og mot parkeringsplassen til alle turistbussene er det satt opp mange små salgsboder. Her selges alle typer godteri, frukt, uvanlig snacks som absolutt er verdt å prøve. Vi mater selvfølgelig fiskene, slipper ut noen baby skilpadder for hell og lykke og får oss en matbit mens vi er her. Det er alltid mange turister og lokale på besøk, trangt om plassen, så her må man ha tålmodighet. Etter å ha besøkt markedet en del ganger, så er nesten turen til og fra i longtail-båtene gjennom trange klonger en større opplevelse enn markedet selv.

Bangkok longtail boat Bangkok Taling Chan flytende marked Bangkok Taling Chan flytende marked Bangkok longtail boat Bangkok Taling Chan flytende marked Bestill utflukter til flytende marked i Bangkok

Når vi er tilbake på brygga ved Taksinbroen står Nattapong m/tuk tuk og venter på oss. Han tar oss med på en liten sightseeing i Chinatown og stopper ved et massasjestudio som også har fiskespa. Igjen skal vår novise til pers, men er litt usikker på hvor mye fiskene egentlig skal spise av føttene. Etter å ha blitt beroliget av betjeningen er de igang i “utendørbassenget”, men resten av reisefølget velger en litt mer tradisjonell pedikyr. Fiskespa kan snart være en saga blott. Flere land har innført et forbud pga. dårlig rengjøring av tankene og smittsomme hudsykdommer. (Fint å vite etter at man har tatt behandlingen).

Bangkok Chinatown Bangkok Fiskespa Bangkok Fiskespa Bangkok Pedikyr

Når føtter er myke og nystelte setter vi kursen videre til Pantip Plaza hvor vi tar farvel med vår trehjuliing og nye venn Nattapong. Pantip Plaza er den mest kjente IT- butikken i Thailand, og har fått legendarisk status som et sted å finne nye og brukte datamaskiner og tilbehør på bunnpriser. I en heller beskjeden bygningen på Petchaburi Road, har Pantip også blitt beryktet av den utbredte praksisen med å selge piratkopiert programvare, DVDer og alle mulige slags elendig duppeditter med heller tvilsom kvalitet. Senteret har nok sett bedre dager, men som en gammel tante som alltid har masse godteri når du kommer på besøk, så trekker Pantip Plaza fremdeles masse kunder takket være enestående gode kjøp og billige reparasjoner og oppgraderinger av pc’er. Her kjøpte vi for en del år siden en Iphone Mini fra Kina før Apple hadde bestemt seg om de skulle lansere en Iphone Mini. De endte med å skrinlegge modellen. Men vi har en, en kinesisk en. Denne gangen ble vi bare å kjøpe inn noen billige smarttelefoner, piratkopiert programvare og filmer, samt noen bluetooth høytalere. Ikke store kuppet, men man vet aldri når man gjør et stopp på Pantip. Fra Pantip er det bare noen få minutters gange, gjennom det enorme shoppingsenteret Central World, til Erawan tempelet. (Det var her det gikk av en bombe på sensommeren i 2015). Her tok vi Skytrain kun 4 stasjoner tilbake til Asok.

Bangkok Pantip Plaza Bangkok Central World Pantip Plaza Bangkok Erawan Shrine

Utpå kvelden stoppet vi opp på Det 5 i Soi 8 for en matbit. Def 5 er en “laid back” restaurant med bord både inne og ute, og de har knallgod thaimat til hyggelige priser. Ofte har de live musikk, gjerne gode jazzband, og betjeningen gjør det som skal til for å skape en koselig atmosfære. Stedet har 25års jubileum i 2016 og man kan jo ikke gå galt med et sted som pleide å kalle seg “Sexy Night.” Når magen har fått sitt, beveger vi oss mot Asok og til venstre for Terminal 21 til bargaten Soi Cowboy. Soi Cowboy er en relativt kort gågate rett ved det store shoppingsenteret Terminal 21 på Sukumvit Road. Her er det rundt 20 barer, et par med live musikk men de fleste er gogo-barer med dansende jenter på scener med strippestenger og utvannede og overpriset drinker. Langs gaten er det masse neonlys, mange luringer som er ute etter lommeboka di, og kvinnlige innkastere som alle skriker “Helloooa, welcome siiiir. Sexy lady. Come come”. Soi Cowboy er ikke så vilt som barene med “ping pong show” i Patpong, men likevel ganske så livlig og noe man “må” oppleve iallefall en gang når man er i Krung Thep – Englenes by.

Bangkok Det 5 Soi 8 Bangkok Soi Cowboy Bangkok Soi Cowboy Bangkok Det 5 Soi 8 Bangkok Soi Cowboy Bangkok Soi Cowboy

“Visa run” er som regel kort og hektisk. Hele poenget er å være ute av et land i mer enn 24 timer for å få fornyet turistvisumet, eller uten å måtte søke om en annet type visum. Allerede på dag tre er vi tilbake på Suvarnabhumi for å returnere til Manila. Dessverre ble det ikke tid til å besøke den faste tannlegen gjennom de siste 10 årene i Soi 19 eller skredderen Jolly på Jim’s Collection i Soi 8, men det ble allikevel et vellykket besøk i vår absolutte favoritt i Asia; Bangkok.

Kob Khun Krap, vi kommer snart tilbake.

Bangkok flyplass Suvarnabhumi Bangkok flyplass Suvarnabhumi

Del 1   Del 2   Del 3

Bestill hotell i Bangkok

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.