Basilico Lodge, et deilig og enkelt hotell på White Beach, Puerto Galera

På vårt første ukes besøk på White Beach i Puerto Galera pleide vi å ende opp i restauranten på Basilico Lodge & Kafe Bar både for mat og ett par øl og drinker. Det var flere grunner til at vi endte opp akkurat her. Hotellet vi bodde på 30 meter unna, Mendelluke Suites, har ikke restaurant. Basilico er rett på stranden. Betjeningen var superhyggelig fra første stund. Maten er både god og rimlig. Og ølen er….ehh, som den skal være; iskald. Dagen vi dro tilbake til Manila fleipet vi med bestyreren Pasya at neste gang vi kom tilbake skulle vi også bo på Basilico. Seks måneder senere, i september, var vi tilbake på White Beach uten å ha reservert rom på forhånd. Nå er det stort sett ikke noe problem å reise ut til White Beach uten å forhåndsreservere hotellrom, men man kan være uheldig. I helger, påske, jul/nyttår og deler av sommeren/skoleferien (april til begynnelsen av juni) kan være veldig fullt. Heldigvis husket vi hva vi hadde sagt og gikk rett fra fergen til Basilico, og enda bedre var det at våre venner husket oss fra gangen før.

De sto der med åpne armer og ga oss et rom i andre etasje med utsikt utover havet fra balkongen. Hotellet har totalt 10-11 rom, og kun 3-4 rom i andre etasje. Rommene er enkle. De har 2 dobbeltsenger, air condition, et bord eller lite skap for klær, en liten reise-tv og bad med toalett og dusj uten varmt vann. De har ikke rom med kjøleskap eller vannkoker. Men trenger man en morgenkaffe så åpner de restauranten i første etasje ut mot stranden tidlig om morgenen, eller så tar man med seg en liten vannkoker fra “fastlandet”. Kjøleskap får man ikke gjort så mye med. Men det er beliggenheten på stranden man betaler for.

I restauranten kan man bestille det hjertet begjærer. De lager filippinske og vestlige retter. Frokost, lunsj og middag. Og ønsker man litt grillet fisk eller kjøtt så tar det ikke lang tid før grillen er tent. Restauranten er til tider veldig populær, spesielt rundt lunsjtider. Men er man på ferie så har man ikke dårlig tid. Man kan alltid få en kald drikke og nyte livet på stranden.

Selv om det ikke er noe særlig natteliv å snakke om på White Beach, så er det en del barer langs strandpromenaden hvor Basilico ligger. Et par hus nedenfor er det en karaokebar hvor de felste ansatte er ladyboys. Nå elsker stort sett alle filippinere karaoke, men det er noe eget med baren rett ved siden av. Den høres fra morgen til kveld. Det er også et suvenir marked ved siden av hotellet som også kan være litt støyende når man sitter ute på balkongen og nyter det fantastiske været og utsikten, samt at fastfood restauranten like ved er åpen 24 timer i døgnet. Men støynivået er ikke plagsomt og vi har aldri noen problem med å sovne når Ole Lukkøye melder sin ankomst.

Vi er blitt veldig godt kjent med våre venner fra Basilico. Så godt at vi arrangerte grillfest for dem 1. juledag, når vi var tilbake på White Beach men bodde i en bungalow med eget kjøkken. Men alltid når det er noe vi trenger eller lurer på så er de behjelpelig med hva det skal være. Vi trengte en moped en dag for å ta en tur til Sabang, og etter få minutter kom Pasya kjørene med en vi kunne leie. Det er det som er det fine med folka på White Beach. De er genuint glade for at det kommer gjester og de behandler alle som gamle gode venner. Så når vi kommer til Basilico så kommer vi hjem.

Nå sjekker vi alltid inn på Basilico hver gang i er på kortere besøk til White Beach, være seg en langweekend eller en liten uke. For lengre opphold så leier vi en leilighet litt unna strandkanten.

Bestill hotell i Puerto Galera

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.