Berjaya Makati Hotel, Manila. Et stenkast fra Burgos Street

Etter noen dager på stranda i Batangas, noen timer utenfor Manila, var vi igjen klare for storbyen. Det hadde begynt å klø litt i rockefoten og vi siktet oss inn på Makati og livlige Burgos Street. Denne gangen ville vi litt unna galskapen og endte opp på Berjaya Makati Hotel i en tverrgate av Burgos. Hotellet har en klassisk stil og holder en god standard. En flott bar i lobbyen med live musikk flere kvelder i uken. Restauranten El Prado i andre etasje serverer deilige retter fra et malaysisk og internasjonalt kjøkken. Hotellet konferansesaler er populære for møtevirksomhet og bryllup.

Hotellet har 223 rom og vi fikk et i 7. etasje med flott utsikt over Makati. Bra størrelse på rommet, behagelig dekor, kanskje noe slitt møblement og god fart på wifi. Romservice til alle tider av døgnet og veldig hyggelig og serviceminded hotellbetjening.  Det som er litt håpløst nå om dagen er at når man går i resepsjonen for å  forlenge oppholdet, så får man beskjed om at prisen er dyrere enn på nettet? Og å prøve å forklare at man bor allerede på hotellet og det er rimelig bortkastet å måtte gå opp på rommet og pc’n for å booke et nytt rom når det rommet man allerede har er allerede booket på hotellets hjemmeside. Med et tastetrykk på resepsjonspc’n så bør vel det være i orden? Men neida. Det har vel noe med opplæringen og føringer de resepsjonansatte har. Og det er ikke spesielt for Berjaya Makati Hotel, dette opplever vi hele tiden.

Når vi fant svømmebassenget oppe i etasjene så spurte et av reisefølget og vårt lokale alibi om hun kunne ta med venninner, nieser og nevøer på en badedag og piknikk. Ja, selvfølgelig. Får vi sneket inn ungeflokken forbi resepsjonen, så er det bare å kjøre på. Det gikk fint og noen Manilabarn hadde det riktig så hyggelig for en formiddag. Snop og drikke handlet vi fra 7-11 rett rundt hjørnet og take away fra en lokal restaurant, noe som kanskje ikke var så populært i hotellets øyne.

Etter at vi fikk sendt hjem den utvidede familen utpå kvelden, tok vi turen ned i lobbybaren Las Ramblas for litt underholdning og et par drinker. Her var kveldens promo “Bottomless Margaritas”, noe vi ikke kunne la gå fra oss. Og siden “alle” filippinere elsker sin egen stemme og benytter enhver anldening til å synge, så fikk vi nevnte lokale alibi opp på scenen for et par låter med bandet.

Berjaya er en malaysisk kjede med hotell også i Malaysia, på Sri Lanka, på Seychellene, Vietnam og i England. På Berjaya Makati Hotel bor vi gjerne igjen når vi skal slappe av eller er på jobb i Makati. Beliggheten er perfekt midt i Makati, gangavstand til restauranter og barer rundt Burgos Street, og en kort taxitur unna store shoppingsenter.

Bestill hotell i Manila

Leave a Reply

Your email address will not be published.