Berlin, alltid en deilig by når solen skinner. Del 1 av 2

Vi er Berlin for et par dager og er blitt innlosjert på InterContinental i Budapeststrasse. Et flott hotell rett ved Kurfürstendamm og Berlins Zoologiske Hage. Dette er et hotell for de store anledningene, men også for de store forretningsavtalene og dype lommebøkene. Det holder en høy standard, men kanskje ikke det mest intime og «hjemmekoselige».

Bangkok - Jim Thomson Thai House Bangkok - Jim Thomson Thai House Bangkok - Jim Thomson Thai House

 

Når vi vanligvis besøker Berlin, og ikke «flotter» oss på InterContinental, så har vi funnet Hotel Pension Colombus. Et fantstisk lite familiedrevet hotell/pensjonat i Menikestrasse, en tverrgate av Kurfürstendamm hvor man finner de fleste merkevarebutikker og shoppingsentre. En liten bortgjemt perle som mange av oss har brukt i årevis. Okay, så får man ikke alltid rom med bad og det er kanskje litt vanskelig å finne etter en tur ut i Berlin-natten og «fasilitetene» er litt slitne. Men vertskapet, prisen, den upåklagelig servicen (spesielt frokosten) og ikke minst beliggenheten gjør at vi kommer tilbake år etter år.

Bangkok gatemat Bangkok shopping

Kom til å tenke på et annet bra alternativ i nærheten; designhotellet Q Hotel. Et sted vi snublet over i forbindelse med en messe i byen par par år siden. Det er vanskelig å beskrive annet enn «kongebra», og litt dyrt. Uberkult romintriør. Champagne og iskald vodka serveres til frokostbuffeen? Det må bare prøves.

Meinekestrasse har også fått litt av en renessanse, og her finner man Hard Rock Cafe, rett på hjørnet til Kurfürstendamm.

Bangkok BTS Skytrain Bangkok BTS Skytrain

Så da sitter vi i skrivende stund i Meinekestrasse, rett ved Hard Rock og Colombus, på vår kjære Gasthaus Krombach. Her har vi nettopp fortært en pølse med tilbehør sammen med en «grosse» Berliner. Eller som det heter på originalspråket; Edelwalder Bratwürste auf Sauerkraut mit hausgemachten kartoffelpurèe, pris under 15 euro. Halvliteren koster forresten under 5 euro.  En deilig lunsj i en deilig by. Til ettertanke, så burde det vært rom for flere lunsjer på samme dag. “Dagens” på Krombach er Schweineschnitzel «Wiener Art» mit Pfiffererlingrahmsauce, Kroketten & Salat. Det høres ikke gærent ut det heller.

Det blir det kanskje en liten tur på Romiosini am Zoo litt senere. Ikke noe fancy sted men en hyggelig liten gresk restaurant rett ved Europa Center. Her blir det nok en Grosse Gyros Platte mit Backkartoffel, Zaziki und salat. En fantastik gresk grillspydtallerken. En bonus med stedet er at kelnerene er utrolig hyggelig og deler gladelig ut shots med en av de 5 typene av Ouzo de har.

De fleste av Berlin små og hippe cafeer har wifi . Cafe Minouche, en utrolig hyggelig liten en rett ved InterContinental, er perfekt for en kaffe og litt facetime. I morgen skal vi gjøre Øst-Berlin. Kanskje en Trabantsafari eller Checkpoint Charlie. Det BLIR en tur på en kneipe og det BLIR pølse med tilbehør…. Eller kanskje byrenoveringen har gått for langt for gamle nostalgikere. Vi hører at rykter om super-hippe-jappe-tilstander, og da får vi finne kneipene i andre deler av byen.

Utflukter og Sightseeing i Berlin

Del 1 – Del 2

Bestill hotell i Berlin

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.