Berlin, alltid en deilig by når solen skinner. Del 2 av 2

Nok en deilig dag i Berlin

Frokosten på InterContinental er bare helt fantastisk. Alt magen kan begjære og litt til. De har til og med ferske jordbær og champagne, for de som er i det litt romantiske hjørnet. Det var ikke vi, ikke klokken syv om morgenen. Men med mat i påsan og et par ekstra timer på øye, var det tid for Øst-Berlin. En gang fryktet og hatet. Kommunismens utstillingsvindu til vesten. Vel, det er lenge siden nå. 

Bangkok - Jim Thomson Thai House Bangkok - Jim Thomson Thai House Bangkok - Jim Thomson Thai House

 

Vi tenkte å være smart og kjøpte et dagskort med BVG til under 8 euro. (Et dagskort gjelder for alle busser, T-baner, forstadsbaner og trikker i Berlin). Men så startet utfordringene. Planen var å komme seg mot Alexsanderplatz med T-banen. Etter å ha lett etter riktig tog på 2 forskjellige stasjoner og en time med full forvirring måtte prosjektet revurderes. Vi skjønte ingenting av systemet. Da ble det S-banen. Banene går på broer noen meter over bakken, så da får man jo også med seg bylivet som farer forbi på veien dit man skal. No problem, vi var i Øst-Berlin og Alexsanderplatz på 20 minutter.

Bangkok gatemat Bangkok gatemat Bangkok shopping Bangkok shopping

Plassen er stoooor og det mest kjente der er kanskje tv-tårnet med den store kula på toppen. Alexanderplatz er et bra utgangspunkt for å oppleve Øst-Berlin. Og vil man bo i området så er Radisson Blu, med verdens største sylindriske akvarium som blikkfang i reserpsjonen et meget flott alternativ. Rett ved siden av kanalen ovenfor Berlinkatedralen. Sist vi var der fikk vi et rom med balkong ut mot Spree; helt fantastisk. Fra Alexanderplatz kan man ta en Hop On Hop Off-buss som kjører innom de fleste kjente severdigheter på halvannen time. Man kan også ta en kanal-båttur på Spree. Og ja, det er servering ombord, både av tørt og vått. Det frister vel mer å seile svalt langs en kanal, enn å sitte på en svett Hop On Hop Off dobbeldekker på en varm sommerdag. Man kan også leie seg en Segway, noe som er blitt veldig populært, spesielt blant amerikanske turister. Husk bare å sjekke at batteriene er fullt oppladet. Det er kjedelig å ha et Segway havari langt fra stikkontakter og ladekabler. Det finnes sightseeing i en Trabant. Og hvis man er 8-10 personer og litt sporty anlagt kan man leie en Bierbike.

Bangkok BTS Skytrain Bangkok BTS Skytrain

Det kommer vel ikke som noen overraskelse at Bierbike er en personlig favoritter. De har da bygget en hestesko-bardisk-sykkel. Man sitter altså på et sykkelsete/barstol og tråkker som en gal på pedaler under sete. Foran seg har man bardisken, bak bardisken er det tappekraner og en bartender, samt en som styrer sykkel-baren. Mens man da tråkker seg rundt i Berlins gater og opplever byen, får man servert en halvliter etter behov. En personlig favoritt, ja. Men det betyr ikke at man noen sinne vil oppleve undertegnede på en slik doning. Her foretrekker vi å ikke blande egne sportslige utskeielser med øl.

Utflukter og Sightseeing i Berlin

Neste stopp på utflukten ble Hackescher Markt. Det er utgangspunktet for et koselig lite område med mange uterestauranter, en del «innerestauranter», puber og nattklubber. Man får litt gammel «Løkka»-følelse når man går gjennom gatene med gallerier og antikkbutikker. Og under broen ved inngangen til området står fremdeles Bratwurst-mannen «Frantz» og selger pølsene sine fra morgen til sene nattetimer. Tydeligvis gode, siden han kan ta en euro mer enn Bratwurst-mannen «Fritz» under broen ved Zoo Stasjon. Her ble det et aldri så lite stopp, «en pust i bakken» og en Bud på The Sixties Diner. En vaskekte og gjennomført amerikansk diner. Skulle gjerne blitt et par Bud til for å nyte alt det kule americana de har på vegger og tak, men det får bli neste gang.

Videre til Strandbar No. 1 bak Bode Museum og langs Sprees bredder. Her kan man ta med speedo og bikini, slenge seg ned i dype strandstoler blant utplasserte palmer og med sand under føttene og nyte en duggfrisk og kald en. På flotte solrike sommerdager kan man nesten få beach-følelsen. En genial ide når man har en kanal som renner gjennom byen og det er langt til nærmeste strand. Det er et par «strender» ved Hauptbhanhof også, men ikke fullt så koselig.

Et annet pulserende område langs ruten er Friedrichstrasse. Her er det masse bra shopping og Berlins konserthus ligger rett ved. Et bra hotell med høy standard her i området er NH Collection Fredrichstrasse. Det er også en S-stasjon her, og under brua står Günther og selger sine Bratwuster. (Hvorfor “alle” vi møter står under broer og selger pølsemat, er fordi vi følger sporet til S-banen tilbake til vesten. Og den best måten å oppleve en by på er jo til fots.

Vi kommer oss tilbake til Zoo, får hentet bagasje og pikkpakk fra InterContinental og kommet oss ut på flyplassen. Berlin er alltid en herlig by. Masse kontraster, kneiper, shopping, arkitetur, mat. Ofte har vi besøkt byen når det fremdeles er surt og kaldt i begynnelsen av året, men Berlin er absolutt på sitt beste når berlinerne stråler om kapp med sommersolen.

Fikk dessverre ikke besøkt Das Klo Bar denne gangen. Das Klo er en av de sprøeste puben vi noen gang har vært på, med dobørster i taket, dasslokk som stolseter og urinflasker fra sykehus som ølglass. (For at man ikke skal stikke av med tisseflaskene, så tar de skoene dine i pant, legger dem i en kurv og heiser dem opp i taket til du leverer tilbake flaska). DJ’en har mange overraskelser på lur og synger man ikke med, kan det skje ubehagelige ting med deg. Stedet må bare oppleves. Die Klo ligger 50 meter fra Ku’Damm, noen gater ovenfor Hard Rock. Det får bli neste gang vi i byen.

Vi ses snart igjen, Berlin.

Del 1 – Del 2

Bestill hotell i Berlin

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.