Best Beach Villa på den “rolige” strandenden av Pattaya

Et nytt besøk til Pattaya i Chonburiprovinsen i det østlige Thailand. Vi fløy inn fra Koh Samui til Suvarnabhumi Bangkok flyplass, og gikk ned til gateplan for for å ta buss til Pattaya. Herfra kjører selskapet Bell annenhver time og koster THB 200 (ca 50 kr). Billetter kjøpes i skranken ved utgangen. Turen tar rundt 2 timer til busstasjonen i Pattaya og herfra Bell har drop-off service i minivans til hotellet man skal bo på inkludert.

Vi valgte Best Beach Villa i Soi 5 denne gangen. Det er andre gang i bor på hotellet som ligger helt i andre enden av Pattaya enn vi vanligvis bor i, den mer “roligere” enden av stranden. Stedet ligger midt mellom Beach Road og Second Road, rett ved Pattaya International Hospital og shoppingsenteret Big C. Det er ca 200 meter til stranden og mange restauranter i nærheten på nevnte Beach og 2nd Road. Et behagelig og rolig område i de timene man vanligvis ønsker å hvile både kropp og hode.

Hotellet skilter med 3 stjerner, hva nå egentlig det betyr. Det finnes et offisielt rangeringssystem for hotell i Thailand, men det er veldig få som er med i denne rangeringen. Om Best Beach Villa inkluderes i dette er ukjent. Det er forresten veldig mange land som ikke har noe offisielt rangeringssytem for hoteller. Eller som har rangeringssystem som ikke helt stemmer med folks generelle oppfatning. Vi spurte et hotell på øya Fogo på Kapp Verde for en stund siden, fordi vi kunne ikke forstå hvorfor hotellet vi bodde på hadde så mange stjerner på utsiden, når stedet egentlig kanskje burde maks. hatt en. Men der var det sånn at myndighetene rangerte hotellene med stjerner i forhold til hvor mye eierne kunne betale i skatt. Hvordan det fungerer i Thailand er litt uklart. Nå er jo egentlig dette med stjerner blitt mindre viktig for forbrukeren pga. den synligheten nettet gir. Har et hotell generelt dårlige gjesteanbefalinger på sider som Tripadvisor, Agoda og Booking.com, så får de færre gjester. Og selger hotellet seg som noe de ikke er, så blir det raskt gjennomskuet og delt på nett. Okay, beklager digresjonen.

Best Beach Villa er et helt greit turistklasse hotell med 79 rom fordelt på seks etasjer. I lobbyen er det en liten bar og restaurant/ frokostsal. Vi hadde bestilt et standard twin rom inkl. frokost for THB 1.400 (ca 350 kroner) natten. Og vi fikk rom i fjerde etasje med havutsikt. Rommene har en grei størrelse. Møbler og interiør trenger en oppdatering, men det er rent og pent. Kjøleskap og wifi er det også, det vi mangler er en vannkoker for den alltid så viktige morgenkaffen på balkongen. Og balkongen er litt trang med billige plastmøbler, men med en fantastisk solnedgang. Med andre ord; helt greit til den prisen vi betaler.

Frokostbuffeen er absolutt godkjent. Her serveres vestlig og thai frokostretter. Fersk frukt, toast, juice og kruttkaffe. Ikke alt for mange alternativer, men man blir god og mett

Det beste med hotellet er det store svømmebassenget. Deilig og forfriskende, og når vi er der har vi stort sett solsengene og bassenget for oss selv. Ingen “tyskertakter” her, hvor et badehåndkle og en “feriebok” dukker opp på solsengene midt på natten. Ber man om et rom i første etasje på riktig side, kan man gå rett ut av rommet og ut i bassenget for et morgenbad.

Som nevnt er Soi 5 hvor hotellet ligger en stille og rolig gate, men når det begynner å klø litt vel mye i “rockefoten”, går man bare et kvartal over til beryktede Soi 6. Soi 6 er kjent for alle sine mange beerbars fra Beach Road helt opp til 2nd Road. Små hull i veggen med en enkel bardisk og noen få bord. Men det er ingen mangel på ansatte. Utenfor hver bar står det et halvt dusin lettkledde jenter og frister kunder med et besøk.

Vi bor gjerne på Best Beach Villa igjen. Med kort vei til stranden, et flott basseng og hyggelige rompriser er det sted man kan finne hvilepulsen og roen. Kort vei til gode restauranter og store shoppingsenter. Og trenger man litt action så er Walking Street bare noen få minutter med bahtbuss unna.

Bestill hotell i Pattaya

Leave a Reply

Your email address will not be published.