Bryggeribesøk i Skottland

For en tid tilbake var vi så heldige å dra til Skottland med forfatter, livsnyter og “ølmannen” Espen Smith på bryggeribesøk. Nå er kanskje Skottland mest kjent for sin fantastiske whisky, men vi måtte selvfølgelig sjekke ut det lokale ølet også. Med den skotske hovedstaden Edinburgh som utgangspunkt og kun et par dager til rådighet, så ble det et hektisk program. Opplevelsene derimot ble det mange av.

 

Logo_120x60

 

Finnair Logo 120x60 Netherlands

 

Austrian Airlines Logo 120x60

 

Shopping Image Banner 110 x 80

For å trekke frem et par, så besøkte vi Belhaven Brewery i Dunbar og Glenkinchie Distillery i landsbyen Pencaitland.

Belhaven, eller “Vakker havn”, ligger godt til rette blant de rullende byggåkrene langs den vakre østkysten av Lothian, rundt 30 kilometer øst for Edinburgh. I nesten 300 år har de brygget på dette stedet med kun det beste lokale bygg og utsøkt humle. Belhaven ble etablert i 1719 og er nå Skottlands eldste fungerende bryggeri. Med rikelig lokale bygg, rent vann fra bryggeriets egen brønn og tilgang til markedsplasser opp og ned kysten, var Belhaven det perfekte stedet for et bryggeri på den tiden, og det er det fortsatt den dag i dag. De brygger et utrolig utvalg av øl, fra rene friske pilsner til rik og fyldig havrestout; og for ikke å glemme Skottlands mest elskede “Best”.

Glenkinchie Distillery ligger også rundt 30 kilometer øst for Edinburgh i den lille landsbyen Pencaitland. Her har de destillert whisky siden 1825, og mest kjent er  kanskje deres 12 år Glenkinchie Single Malt. Et utsøkt og deilig whisky vi hadde gleden av å stifte nærmere bekjentskap med, etter en omvisning rundt på det flotte produksjonsanlegget med bygginger datert tilbake mot slutten av 1800-tallet.

 

Har vennegjengen, firmaet eller foreningen din lyst til å oppleve den fantastiske naturen, atmosfæren og litt av den skotske destilleri og bryggeikunsten, så legger vi gjerne opp reiseforslag.

Kontakt oss på post@guidetravel.no eller les mer om Skottland for Whiskyelskere i Speyside her.

 

Logo_120x60

 

Finnair Logo 120x60 Netherlands

 

Austrian Airlines Logo 120x60

 

Shopping Image Banner 110 x 80

One thought on “Bryggeribesøk i Skottland

Leave a Reply

Your email address will not be published.