Buddha Hill og utsikten over Pattayabukten

Rett som det er så tror vi at vi trenger litt «åndelig påfyll» og da er Buddha Hill et fint sted å besøke. Buddha Hill (Khao Phra Tam Nak), ligger mellom Thap Praya Road og Phratamnak Road. (Ca. 5-10 minutter med motorsykkeltaxi fra Beach Road i Pattaya, det samme fra jomtien Beach).
Det er ingen problem å nå høyden til fots, det er varmt og bratt, men det positive er at man får seg en aldri så liten treningsøkt……eller rett og slett bare får svettet ut all moro fra kvelden/natten før.

Buddha Hill er en av de høyeste punktene i Pattaya. På toppen er det største Buddha-statuen i Pattaya, omkranset av mange andre mindre Buddha-statuer, figurer og så templer. Her lærte vi forresten at det finnes mange forskjellige Buddhaer, bl.a. en spesiell Buddha for hver ukedag. Vi var også innom en munk og fikk velsignelse: Han ba for oss og knyttet en hvit bomullstråd rundt håndleddet vårt for at vi skulle ha lykke og fremgang i livet. (Vi har spilt lotto hver uke siden og selvfølgelig  søkt på uoppnåelige jobber).

I nærheten er det også et vakkert hellig område i kinesisk stil dedikert til Konfucius og Lao-zi, med mange flotte statuer, figurer og små bedehus. Man oppdager med en gang at stilen er helt anderledes.

Book Tickets

Her kan man også se scener og lese små og snodige anekdoter som vi bare kan tro er fra det enkle dagliglivet i Kinas oldtid, som f.eks.

«Kuo Juh’s familie var så veldig fattig. Fordi hans mor alltid gav maten sin til sine barnebarn, så ble hun syk. Kuo Juh planla å selge sin sønn for å kunne kjøpe medisin som ville kurere hans mor. Men mens han gravde etter mat oppdaget han gull i jorden og de trengte ikke å selge sin sønn.»


eller

«Oldemor var gammel og hadde ingen tenner. Hver morgen ammet hennes svigerdatter henne. Når oldemor ble syk, så kalte henne på sine oldebarn for å ta vare på deres mor som hadde vært så snill mot henne.»


Når det ikke er busslaster med andre turister er det ganske behagelig og fredfullt å spankulere rundt på området. Det er også en og annen kafe hvor man enten kan få seg et lett måltid eller noe å drikke i skyggen, når varmen og den stekende solen blir litt mye.


På den neste høyden, rett over Phra Tam Nak Road, finner man det beste utsiktspunktet over havet og Pattaya. Absolutt verdt et besøk. Å oppleve solnedgangen herfra skal visst være helt fantastisk. Lokalbefolkningen kommer hit for å be i Wat Khao Phra Bat tempelet på toppen av åsen og besøke monumentet av Chumphon Khet Udomsak, som regnes som grunnleggeren av den moderne thailandske marinen.


Her kan man nyte en herlig utsikt over Pattaya og kyststripen. Og herfra ser man at det lille fiskerlandsbyen har vokst seg mektig stor, siden de første unge og virile amerikanske soldatene ble kjørt hit fra militærbasen Nakhon Ratchasima den 29. juni 1959 for perm og litt avslapning på stranden i solen.

Hvem skulle trodd?

PATTAYA 1964


Bestill hotell i Pattaya

4 thoughts on “Buddha Hill og utsikten over Pattayabukten

Leave a Reply

Your email address will not be published.