Ferieleilighet hos fargeklatten New Nordic i Pattaya, Thailand

Vi besøkte New Nordic på Pratamnak Hill, ikke langt fra Buddha Hill mellom Pattaya og Jomtien for en tid tilbake. Og her hadde vi et deilig opphold i en av deres leiligheter i tre til fire uker.


Hvis man oppholder seg i Pattaya og Jomtien så kan man nesten ikke unngå å legge merke til New Nordic Group sine mange leilighetshotell i området. Deres oransje fargeprofil, store oransje  og hvite skilt, reklameplakater og annonser på lokal tv. Folket bak New Nordic har vokst seg store i Pattaya med bl.a. leilighetshotell, restauranter, barer, reisebyrå og et bakeri. Nå har de også ekspandert til andre deler av Thailand som Koh Samui, Phuket og Chumphon.

Gruppen har visst eller skal utvide virksomheten med utbygging og drift av hotell/leilighetskompleks og andre service etablissement i Indonesia, Kambodsja, Vietnam og Filippinene. Men det er litt uklart da det sikkert skjer mye i den bransjen også, samt at nettsidene deres kanskje ikke er de mest oppdaterte til tider. Men iallefall, store er de blitt på kort tid


Vi hadde en stor ett soveroms leilighet på Apartment 2, inn ved New Nordic Little Dream. Det ligger rett ved siden av New Nordic Marcus hvor bl.a. den nordiske musikkfestivalen avholdes et par ganger i året, og rett ovenfor Pew Bar Complex som huser restauranter, barer og bakeriet som leverer ferske bakevarer daglig til de mange av gruppens spisesteder.

Book Tickets


Book Tickets

I leiligheten hadde vi, i tillegg til nevnte soverom, en fullt utstyrt kjøkkenavdeling, stue med sittegruppe og flatskjerm med mange kanaler, samt en stor balkong med utsikt over Pew Bar Complex. Leiligheten var smakfullt innredet med behagelige møbler.


Det er også et deilig svømmebasseng rett ved inngangsdøra. Perfekt!


Det som ikke var så perfekt var at WiFi sjeldent fungerte i  leiligheten, så vi ble å kjøpe et «pocket wifi» den perioden vi var der. Det var lite støy fra Pew Bar Complex rett nedenfor leiligheten, men akkurat da vi var der, var de godt i gang  med å banke store jernpåler i bakken for et av sine nye byggeprosjekt. Det bråkte noe sinnsykt fra morgen til 4-5 på ettermiddagen, iallefall 5 dager i uken. Men dette ble vi informert om når vi sjekket inn og fikk sikkert en hyggelig pris p.g.a. det. Og på dagtid var vi jo enten på stranden eller på en utflukt, så det var ikke noe stort problem.

Det er alltid deilig å bo i ferieleiligheter. Med kjøkken var det enkelt å servere deilige frokoster (selvfølgelig med fersk grovbrød fra bakeriet nedenfor), en og annen middag og noen hyggelige kvelder med en iskald pils eller to på balkongen.


Men mat er ikke noe problem i området. New Nordic komplekset har mange restauranter. Og går man ut på gatene rundt i området så finnes det massevis av små hyggelige restauranter som serverer alt hjertet begjærer. Det er også små butikker, Family Mart og 7-Eleven rett ved. For større innkjøp av matvaarer og annet man vil ha i leiligheten, så er Foodland Supermarket Jomtien ikke langt unna.


Det er er heller ikke langt å gå til stranden på Jomtien, ca. 5-10 minutter. Og her har New Nordic Group en liten «flik» de kaller sin egen. Selvfølgelig lett gjenkjennelig med oransje parasoller. Jomtien Beach er ikke en av verdens beste strender, men grei nok og iallefall mange ganger bedre enn stranden i Pattaya. Langstrakt, med områder hvor man kan leie solstoler, sitte under parasoller og bestille lette måltider medfulgt kalde drikker, og områder hvor man bare legger seg ned på medbrakt liggeunderlag.  Et deilig sted å tilbringe late dager med sol og badning. På ettermiddagen kan man nye solnedgangen med en iskald duggfrisk en, lett henslengt i en solstol. Blir man sulten eller tørst, så finnes det mange restauranter og barer langs Jomtien Beach Road og i sidegatene til hovedveien.
Vi likte oss veldig godt på New Nordic. Flotte leiligheter. Og med sine mange fasiiteter er det lite man mangler. Blir man lei av naboen ved bassengkanten, så kan man bare gå til ett av de mange andre bassengene New Nordic har i området. Siden det ligger midt mellom Jomtien Beach og Pattaya, og det er et stykke å gå til hvert av stedene, så kan man alltids ta en motorsykkeltaxi som man finner rett på hjørnet av Family Mart. Eller så flagger man bare ned en Baht Buss fra hovedveien.


New Nordic Group annonserer med gode priser for langtidsleie, men å reservere på sidene deres har vært litt knotete. Sist gang vi sendte en forespørsel, fikk vi dessverre ikke svar. Det var nok sikkert bare en forglemmelse. Og de svarer sikkert på telefonen. Skal man bare ha et kortere opphold, så kan man bruke online reservasjon på sider som Agoda eller Booking.com.

Et opphold på New Nordic i Pattaya kan vi absolutt anbefale.

Bestill hotell i Pattaya

Leave a Reply

Your email address will not be published.