Fornyelse av pass

Vi trengte å fornye passet i midten av september og tittet inn på Politiets passider. Her kunne man bestille time på Oslo Politihus på Grønland i Oslo for å levere søknad, ta bilder osv. Men første dagen da det var ledig var 10 dager (?) frem i tid. Det er tydeligvis mange som trengte pass til høstferien. Men 10 dager har vi ikke tid til å vente. Det sto også noe om at de deler ut begrenset antall kølapper for “drop-in,” men at man måtte forvente lange ventetid. Vi bestilte oss en time 10 dager frem i tid, men ville sjanse på at det det var mulig å vente seg til en plass i køen. Som det var det vi gjorde. Vi møtte opp på Oslo Politihus en torsdag morgen kl. 07.45, et kvarter før passkontoret åpner. Da var det allerede en kø på rundt 30-40 personer foran. Innenfor etter de åpnet døren, trekker man en kølapp. En nummerserie for nytt pass og fornyelse av pass, en for nødpass og henting av nytt pass. Vi fikk nummer 21 og satte oss med i publikumhallen og begynte ventingen.
Logo_120x60


Finnair Logo 120x60 Netherlands


Austrian Airlines Logo 120x60


Shopping Image Banner 110 x 80

I publikumhallen er det mange behagelige skinnsofaer, noen automater for kaffe, brus og sjokolade, men kanskje det beste, gratis wifi for fungerte rimelig greit. For sikkerhets skyld hadde vi tatt med oss en god gammeldags bok for å ha noe å gjøre mens vi nå engang måtte sitte der. Det så ut som de hadde tatt i bruk 4 luker for nye/fornyelse av pass. Og det gikk til tider sakte. Men etter kun halvannen time var det vår tur. Nytt siden sist vi fikk oss nytt pass for 9 år siden var at nå er det passkontoret som tar bilde. Svart/hvit bilde. Samt at de tar 2 fingeravtrykk. Hele prosessen tok under 5 minutter. Prisen var også gått ned noen hundrelapper til kr. 450,-.


Vi valgte å hente passet en uke senere. (En bekjent nevnte nettopp at passet han bestilte  kom i posten dagen etter at han hadde vært hos Politiet. Så de har tydeligvis blitt mektig effektive). Og da var det samme prosessen igjen. Møte opp noen minutter før kontoret åpner. Fikk nummer 5 denne gangen i samme kø som de som trenger nødpass. Ventet ca en time, fikk utlevert passet med en gang og de makulerte det gamle.


Og nå vet vi hvorfor de ikke har ledige timer før etter 10 dager. Samme  dag som vi hadde time, fikk  vi en melding på telefonen for å minne oss på timen. Når vi da gikk inn på Politiets hjemmesider for å avbestille time, som de har en funksjon for, så var dette helt umulig. Vi prøvde flere i flere minutter, uten ønsket resultat.

Så jada, på noen områder er de blitt effektive, men det hjelper lite når det glipper helt på tampen.Logo_120x60


Finnair Logo 120x60 Netherlands


Austrian Airlines Logo 120x60


Shopping Image Banner 110 x 80

One thought on “Fornyelse av pass

Leave a Reply

Your email address will not be published.