Go Hotels, lavpriskonsept i Mandaluyong, Manila.

Vi kom fra Bangkok og skulle videre til Puerto Galera, og da ble det en natt i Mandaluyong igjen. Philippines Airlines kom inn på formiddagen, bussen fra Manila til Batangas havn tar alt fra 2-4 timer og siste ferge fra Batangas til Puerto Galera går rundt klokken fem på ettermiddagen. Så vi så ingen poeng i å stresse ut og kanskje miste siste ferge. Vi hadde funnet Go Hotels i Cybergate Plaza ved siden av Robinson’s Pioneer kjøpesenter langs EDSA på nettet og ville teste det ut. Gangavstand til Boni MRT og MRT Guadalupe togstasjon. Ut fra hjemmesidene deres så skjønner man fort at dette er konsept alla Ryanair eller Norwegian. Man starter kun med det grunnleggende, så bygger (betaler) man videre på det. Helt ok, vi skulle bare ha en natt der.

Go Hotels er en kjede av lavprishotell  i Filippinene og Japan, og er eid av Gokongwei familiens Robinsons Land Corporation, som også driver Holiday Inn og Crowne Plaza. Hotellet i Mandaluyong var det første som åpnet i 2010 og nå er de totalt 10 hotell. På sine hjemmesider har de earlybird tilbudspriser til litt over 400 pesos ( ca 75 kroner), men som alltid så er det som regel dyrt å ikke planlegge. Siden vi var walk-ins uten forhåndsreservasjon så måtte vi ut med 2000 pesos (ca 360 kroner). Noe som vi synes er alt for mye for hva de tilbyr. Og etter litt erfaring med området, så finner man lett bedre alternativ.Men vi sjekker inn i en resepsjon som er stilren og effektiv. Etterhvert er det litt slitsomt for øye av at “alt” er malt i deres gule og grønne farger, og man får litt følelsen av de har tatt over et kontorbygg og gjort om kontorene til  hotellrom. Vi fikk en rom i fjerde etasje uten vindu, kun et bilde av “Manila by Night”. Litt klaustrofobisk, men når jeg leser om den trafikkstøyen andre gjester opplever når de har hatt rom med vindu ut mot hovedveien EDSA, så er det kanskje like greit. Rommene er ganske små. Vi ønsket et rom med dobbeltseng, men det hadde de ikke ledig. Ingen problem, sengene  var ikke skrudd fast så da var det bare å ommøblere litt. En liten flatskjem skrudd fast på veggen og et lite og enkelt bad. Og bra wifi på rommet. Alle etasjer har et fellessområde med bord og stoler, samt automater for drikke og enkel mat som sandwicher, potetgull, kjeks og sjokolade. Det er ikke lov til å ta med mat og drikke på rommet. Gjør man kan man få et gebyr på 1000 pesos (180 kroner). Mer som ikke er lov til å ta med på rommet i henhold til husreglene klistret opp på veggen; alkohol, narkotika, våpen, venner, kjente og prostituerte som ikke allerede bor på hotellet. Det er ikke lov med røyking eller å ta seg et godt gammeldags romparty. Og listen bare fortsetter.
Hvis man ikke har småpenger eller ønsker noe annet enn det som er i automatene, så er det en Ministop kiosk åpen 24 timer i døgnet, 50 meter fra inngangen i samme bygg. Restauranter er det både inne på kjøpesenteret og rundt om i området. Siden Cybergare Plaza i hovedsak er et bygg mad mange forskjellige call center, som har ansatte som jobber på skift til alle døgnets tider, så er det åpnet et ganske så kult matmarked rett bak bygget. Det er et marked hvor man kan kjøpe rimelig mat av alle slag fra rundt 50 salgsboder. All mat blir lagd på stedet og det er bord og stoler utplassert hvor man kan nyte den. Banchetto er veldig populært blant skiftarbeidere i nærheten, ikke bare for prisene, men maten som selges er riktig så god. Her får man tradisjonelle filippinske risretter, burgere, biffer, pizza, pasta, grillmat og mye mer. Og for dessert velger man mellom kaker i alle fasonger og smaker, iskrem og smoothies. Banchetto er åpent på ukedager mellom halv ni om kvelden til klokken seks på morgenen.


Vi kommer nok ikke å bo på dette Go Hotels igjen med det første. Ja, de har noen veldig bra tilbudspriser hvis man følger med på nett og reserverer i god tid før ankomst. I en bydel hvor det finnes masser av hotell, så kan man med enkelthet finne andre rimelige og gode overnattingsmuligheter. Men Banchetto matmarked er absolutt verdt et besøk. (Dessverre er det ikke en naturlig del av “lysløpa” når man absolutt er fysen på litt nattmat, det ligger litt for langt unna nattklubbene i Makati og Malate).

Bestill hotell Manila

Leave a Reply

Your email address will not be published.