Hvordan flytte et hotell på under en uke

Som vi nevnte i forrige innlegg (Hva skjedde med Baan Norway), så valgte leietagerne av det lille hotellresortet Baan Norway å flytte ut av byggningsmassen de hadde i Jomtien. Og litt moro var det å få høre og se hvordan det funker i Thailand. Når leietagerne fikk beskjeden om at leiekontrakten opphørte, så begynte ting å skje fort...veldig fort.

I løpet av et par dager var et nytt «resort» valg ut. Dette stedet hadde riktignok ikke hatt noe drift på en stund og ligger ca 20 km utenfor Jomtien på et sted som heter Huai Yai, men en flott plass i landlige omgivelser for dem som ikke er avhengig av å bo på stranden eller midt i Pattayas barområde. Avtaler ble sikkert skrevet og penger skiftet sikkert hender. Så gikk det fra «veldig fort» til «turbo».

Book Tickets

Håndverkere og malere ble satt i sving på den «nye» plassen. Ny maling fra topp til tå, inne og ute. Tak ble skiftet ut. Platting ble murt opp for boblebad. Noen vegger skulle opp, andre ned. Kjøkken for restaurantdrift ble installert. Og resepsjon bygget opp.

Book Tickets

På den «gamle» plassen sto en haug av thailandske flyttefolk klare på et øyeblikks varsel. Og uten å la seg hefte nevneverdig av politiets tilstedeværelse (se Hva skjedde med Baan Norway) eller regnvær, så satte de i gang med å tømme hotellet for det som skulle være med på flyttelasset. Flyttebilen var for stor til å kjøre helt inn til hotellet. Ingen problem. Flyttefolket hadde med en pickup truck som kjørte shuttletrafikk mellom hotell og lastebil. Kranbil kom å hentet boblebadet fra taket. Og stedet ble tilbakeført utseendemesssig til da leietager tok over i 2011. Ganske så tomt og trist til det vi var vant til i 2017. Jobben var unnagjort på under 3-4 dager.

Hotellrommene på den «nye» plassen ble fortløpende møblert når flyttelassene ankom med møbler. Fremdeles mens malekoster var i full sving. Samme med baren og  restauranten. Elektrikere gjorde sitt for at den delen skulle være på stell både i rom og andre hotellfasiliteter. Frodige planter gikk rett av lasteplanet og plassert rundt basseng og andre strategiske steder, for å få opp sjarmfaktoren.

Vi kan ikke understreke nok hvor mektig imponerende det var å se teamet på Baan Norway ordnet med et "nytt" hjem, «trommet» sammen mannskap, fikk ting gjort effektivt og raskt, og kom seg på plass på så få dager. Nå er det sikkert mye som gjenstår for å få tilbake den driften de hadde på den gamle plassen. Men det er nok bare småting som taes når de oppstår. Vi ønsker dem iallefall lykke til med åpningen av «nye» Baan Norway Huai Yai.

Og sånn flytter man et hotell på under en uke – Thaistyle. Respekt!

Forhåpentligvis får vi gleden av et lite  opphold på stedet i nær fremtid.
Det «nye» resortet heter Baan Norway Huai Yai. De har 10 hotellrom fordelt på 2 plan. Alle med «Bassengutsikt». 2 familiesuiter med 2 soverom, stue og bad. Et hus med tre soverom, tre bad og stue. Og frem til 31. mai 2017 har de veldig gode åpningstilbud. Se mer på www.baan-norway.com, ja hvis de klarer å flytte hjemmesiden også, da.

Bestill hotell i Pattaya

Related Post