Hvordan sende penger til utlandet

Hvordan sende penger til utlandet, hvorfor vi anbefaler WORLDREMIT og hvordan DU kan spare penger.

Mange lurer på hva som er den raskeste, billigste og enkleste måten å sende penger på til og innen Asia. Enten man vil sende en liten “gave” til sin nyeste romantiske forbindelse, hjelpe venner og kjente, betale depositum på en ferieleilighet eller bare overføre midler til sin asiatiske

Book Tickets

Etter over 5 år som en “Digital Nomade”, og vekslet mellom Skandinavia, Filippinene og Thailand, så har vi fått testet ut ulike tjenester mange ganger.

BANKOVERFØRING
 Selvfølgelig er den enkleste måten å logge seg på nettbanken, og gjøre en internasjonal overføring fra konto til konto. Men dette er vanligvis ikke den raskeste og billigste veien å ta. Overføringsgebyret hos en av Morges største banker er kr. 60,- og da kommer pengene inn på mottakers konto i løpet av 2-4 arbeidsdager. De har også noe de kaller “Hastebekreftelse” som koster kr. 150,- i tillegg. Nå er det ikke alt for store beløp, men det er på vekslingskursen at du blir den store taperen. Spesielt hvis du sender pengene i norske kroner. Det er her banken bruker til tider en ganske så fantasifull vekslingskurs for å tjene gode penger. Kanskje ikke så mye pr transaksjon, derimot over tid blir kroner og øre til hundrelapper. Men bevares, bankene skal jo også tjene penger.

Som nevnt så har vi prøvd ut flere overføringstjenester de siste årene, og det er ikke pengene som går tapt ved å bruke bankene som opptar mest. Det er mere hvor raskt venner kan få tilgang til midlene. Vi snakker ikke om de store summene, men litt pengehjelp eller leie til den bortreiste huseieren. En annen utfordring er at mange på Filippinene og i Thailand ikke har tilgang til bankkonto, eller foretrekker å få tilsendt kontanter.

Book Tickets

WESTERN UNION & PAYPAL
Så, det naturlige første valget er Western Union. Paypal havner langt ned på listen da man betaler 2,5-4% i overføringsgebyr, de har en dårlig vekslingskurs, og mottaker må betale gebyrer for å overføre fra Paypal til konto. Og, igjen, mottaker har ikke tilgang til en bankkonto.

WU har en rask online løsning. Noe knotete å finne frem på nettsidene deres til tider, vel å merke. Noen tastetrykk, et debit eller kredittkortnummer, innom nettbanken med et passord og pengene er sendt. Fort gjort. (Nå ser vi derimot at WU også har begynt med en hastetjeneste mot elstra gebyr. Evt. vent 7 timer før pengene kan hentes). WU har avdelingskontor og agenter over hele verden, så tilgjengeligheten er stor. I større byer og hvor masseturismen herjer har det også enkelte kontor som holder åpent 24/7. Vekslingskursen er kanskje ikke så dårlig som bankene, men ingenting å skrive hjem om. Og deres overføringsgebyr er i utgangspunktet ganske lav. Kr. 25,- for mindre beløp. Nei, det er noe annet som gjør WU ubrukelig. Når man når kun kr. 8000,- i overførsler, så må man bekrefte egen identitet med kopi av pass eller førerkort. Det er visst en prosess som tar opptil 7 arbeidsdager. Det er mulig det er enklere måter, men når vi leste at kopi av id måtte enten sendes på telefax eller i posten, da ga vi opp. Kanskje en idiotregel fra Finansdepartementet for å ha enda mer kontroll over folk og fe? (Det er ingen 8000 kroners grense hvis man overfører fra en agent). Men uansett har vi snart nådd vår magiske online grense, så da er WU utelukket.

WU promoterer sin egen mobil app på sidene sine, men av en eller annen grunn får vi ikke lastet den ned på mobil eller nettbrett.

WORLDREMIT
Da vi etablerte base i Manila i 2013, ble vi tipset av en venn om å prøve overføringstjenesten på nettstedet worldremit.com. Nå er ikke Worldremit bygd opp med egne avdelingskontor. Worldremit finnes kun på nett og gjør avtaler med banker og overføringsselskap. Og fra dag 1 har tjenesten vært, for vårt vedkommende 100% pålitelig. På pc, og med app på mobil og nettbrett.

HVORDAN KOMME IGANG MED  WORLDREMIT
Du lager en konto med minimalt av informasjon. Du registrerer så en mottaker med navn, mobilnummer og epost. Ha Visa debit/kredittkortet ditt klart og start å sende. Ingen lave begrensninger på hvor mye du kan sende, ingen 5 dagers ID sjekk eller annet mas. (For en ekstra sjekk blir du bedt om passord fra nettbanken din når du bruker debitkort). Kontantene er klare for henting iløpet av 15-20 minutter. Mottaker får en sms og epost med referansenummer og instruksjoner på hvordan kontantene kan hentes ut. Du dom sender får en epost med referanse når utbetalingen er klar, samt en epost når mottaker har hentet ut kontantene. Til Filippinene bruker vi som regel pante/lånebutikkene Cebuana og Palawan for utbetaling. De finnes over hele Filippinene og er greie for våre venner å bruke. I Thailand bruker vi som regel Government Savings Bank, som har filialer over hele Thailand, holder åpent til  iallefall 17.00 på ettermiddagen (lengre i kjøpesentre) og gjerne 7 dager i uken. Mottaker tar med seg ID, fyller ut et mottakerskjema og pengene blir utbetalt. Enkelt og greit.

Man også overføre direkte til bankkonto, men det tar 2-4 dager. Og da bør man se om ikke bank til bank er billigere/raskere. Gebyret for overføring starter på det samme som WU; 25,- kroner, og er litt høyere for større beløp (samme som hos WU). Og vekslingskursen er som regel litt bedre enn WU.

I løpet av nesten 5 år og utallige overføringer, så har vi kun hatt behov for å kontakt Worldremits  hjelpesenter 2 ganger. Og det p.g.a. at vi klarte å stave navnet på mottaker feil. (Noe de er veldig strenge på). På telefonen løste de problemet med en gand. Når vi kontaktet dem via epost var problemet fikset på en dag eller to.

HER ER HVORDAN DU KAN SPARE PENGER
Vi har anbefalt Worldremit til venner og kjente i årevis. Men nå har Worldremit begynt med en insentiv som sparer deg og oss penger. Hvis du klikker deg inn på denne linken (med vår promo kode) sparer du 400,- kroner når du har overført inntil 2000,- kroner eller mer. Det behøver ikke være i en transaksjon, og du får tilsendt en elektronisk verdikupong når du har nådd 2000,- kroner. (Det samme gjør vi).

SÅ REGISTRER DEG MED VÅR KODE, send kontanter raskt og trygt og gled dine venner der ute. Ta gjerne kontakt hvis du har noen spørsmål på post@guidetravel.no.

 

Book Tickets