Ikke la deg lure i Bangkok

Nylig skulle vi besøke tempelet Wat Traimit og den gylne Buddha i Bangkoks Chinatown. Vi tok undergrunnsbanen fra hotellet og gikk av ved Bangkok togstasjon Bang Sue, 5 minutters gange fra tempelet. Rett utenfor undergrunnsstasjonen ble vi møtt av en hyggelig eldre innfødt herremann som på god engelsk spurte hvor vi skulle. Når vi nevner Wat Traimit sier han sporenstreks at tempelet et stengt mesteparten av dagen p.g.a. at det var ”Big Buddha Day” og munkene holdt private seremonier og bønnemøter. Han anbefalte oss heller å ta en tuk tuk til ”Black Buddha Temple”. Og han hadde selvfølgelig en tuk tuk ventende på oss. Klok av skade fra tidligere impulsive og etter hvert så kostbare ”eventyr”, så takket vi høflig nei og tok beina fatt de få minuttene det tar å gå fra Bang Sue til Wat Traimit.

Wat Traimit var selvfølgelig ikke stengt. Faktisk har vi aldri opplevd stengte templer i Thailand de gangene vi har hatt gleden av å besøke landet. Wat Traimit var som alltid en flott opplevelse og den gylne Buddhaen av fem og et halvt tonn gull er selvfølgelig høydepunktet.

Grunnen til at den hyggelige eldre herremannen ønsker å lede turister til et annet tempel et stykke unna, er å få turistene til å besøke ”fabrikkutsalget” for edelstener, som også tilfeldigvis ligger i nærheten. Og ”tilfeldigvis” og ”bare i dag” har 30% rabatt på alle varer. (Vår venn får provisjon av evt. salg av steiner og smykker, og tuk tuk sjåføren får bensinforbruket dekket).

Svindel eller ikke? Turistattraksjonene som Grand Palace, Den liggende Buddha og Den Gylne Buddha er sjeldent stengt for publikum. Tar du derimot anbefalingene på gaten kan dagen bli full av overraskelser, og man opplever noe annet enn de store turistmaskinene. Man kan jo alltids holde lommeboken lukket og tenke seg om et par ganger før man gjør røverkjøp som er FOR gode til å være sant. For de er som regel det……..Og turistmaskinene er forhåpentligvis åpne i morgen også.

For mer om turistsvindel i Bangkok, se National Geographic serien ”Scam City” på YouTube.
Episode 1 – Episode 2 – Episode 3

Klikk her for guidede utflukter og severdigheter i Bangkok.

Bestill hotell i Bangkok

2 thoughts on “Ikke la deg lure i Bangkok

  • This design is steller! You certainly know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Fantastic job. I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

Leave a Reply

Your email address will not be published.