Julefeiring på Boracay, Filippinene – Del 1 av 2

Drømmeøya Boracay er kanskje det mest kjente feriemålet på Filippinene for utlendinger, mulig med unntak av frittidsdykkere som gjerne holder en knapp på Palawan. Dette gjelder også for de fleste filippinere. Alle vil til strandparadiset Boracay. Den lille øya ligger i nærheten av det geografiske midtpunktet på Filippinene, utenfor kysten av øya Panay i regionen Visayas, omtrent 315 kilometer sør for Manila. Boracay er en relativt liten, ganske lang og smal med et areal på rundt 10 kvm.

Bangkok - Jim Thomson Thai House

Jula i Manila ble ikke som planlagt når vi ikke fikk flydd inn pinnekjøtt, surkål, gløgg og marsipangriser, og den “norske” julefeiringen for våre norske og filippinske venner i byen måtte avlyses. Da ble gode råd dyre. Bokstavelig talt….ehh, skrevet. På morgenen lille julaften bestemte vi oss for å feire julen på Boracay. Og med badeshorts og tannkost i sekken, hoppet vi inn i en taxi til Ninoy Aquino flyplassen. Etter litt søking på nett med telefonen fant vi ut at Cebu Pacific Air var de som mest sannsynlig ville ha en avgang og ledige plasser innen rimlig tid etter at vi hadde kommet oss gjennom Manilatrafikken. 6500 pesos (ca. 1200 kroner) fattigere pr snute hadde vi billetter en vei til Caticlan et par timer senere. Med litt planlegging kan man booke billetter til ca 5000 pesos (ca. 900 kroner) tur/retur. Impulskjøp er alltid dyrt. Flyreisen tar ca. 1 time. Og ved ankomst til Caticlan tar man en 5 minutters trike (trehjuling) til havna og ferge over til Boracay. Fergen tar ca 10 minutter fra fastlandet til enten Cagban eller Tambisaan havn, og herfra en 10 minutters trike til vestkysten og White Beach, den verdenskjente 4 kilometer lange stranden med kritthvit pudderfin sand. Triken koster 50 pesos (ca 10 kroner) på fastlandet og 100 pesos (ca 16 kroner) når man har kommet over til Boracay. Fergen, havneavgift og miljøskatt kommer på ca 200 pesos (ca 35 kroner) pr person. På fergen er julestemningen riktig så god, alle utlendingene er i kjempeform. Filippinerne ser derimot noe bekymret ut og de fleste sitter med redningsvesten på under overfarten.

Nå finnes det mange hotell langs White Beach, men vi må støtte opp om vår tidligere og gode kollega Trond og hans “norske” Nirvana Beach Resort i Station 2 nær D’Mall de Boracay, bare et par minutters gange fra stranden. Nirvana åpnet i 1991 med 4 bambushytter som var den vanlige formen for overnatting i Boracay på tiden før normal tilførsel av strøm, internett og telefon ble introdusert til øya. Nirvana har gradvis utvidet og modernisert og idag tilbyr de et utvalg av rom, leilighet og bungalower med en kapasitet på ca 100 senger. Nirvanas gjester er primært familier og par.

Nirvana er populært og Boracay er superpopulært i høysesonger som jul, nyttår og påske, så det var litt risikosport å reise ut på øya uten en hotellbooking. Men alt ordner seg som regel, og det gjorde det denne gangen også. Nirvana var fullbooket, men trikesjåføren fant til slutt frem til et sted med ledige rom som ikke var alt for dyrt. Ikke akkurat en villa på stranden hvor vi kan bare slå opp døren og nyte soloppgangen og gå rett ut i havet for et forfriskende morgenbad. Det får bli neste gang. Vi endte på det japanskeide hotellet Alice Boracay Hotel (tidligere Alice in Wonderland), rett ovenfor politistasjonen. Et helt greit turistklassehotell, men ikke noe mer enn det.

Utflukter og Sightseeing Boracay

Del 1   Del 2

Bestill hotell på Boracay

One thought on “Julefeiring på Boracay, Filippinene – Del 1 av 2

Leave a Reply

Your email address will not be published.