Julefeiring på Boracay, Filippinene – Del 2 av 2

Vi tilbrakte julen på drømmeøya Boracay og hadde bare late dager på White Beach. En strandmassasje i ny og ne. Nøt solnedgangen fra strandrestaurantene. En pizza og en pils. Ikke noe stress. Men det er selvfølgelig er det mulig å holde seg i aktivitet og snorkle, dykke, kjøre vannscooter, spille basketball, golfe, dra på sykkeltur eller stille seg på et brett ute i vannet, slenge opp en drage og suse av gårde med de andre kiteboarderne. Og kan du ikke kite fra før av å finnes det flere steder langs stranda som kan kurse deg.

Det gjorde ingenting at været var litt skiftende. Sol og overskyet om hverandre. Gradestokken holdt seg godt over 25+ alikevel. Klimaet på Boracay er ganske stabilt hele året, med et snitt på rundt 29 grader. Varmest i mai og juni på opptil 32+, “kaldest i desember og januar på rundt 28+. Heller ikke noen regntid å snakke om. I juni til oktober regner det i gjennomsnitt ca 21 cm. Dvs. noen korte ettermiddagsbyger stort sett hver dag.

Bangkok - Jim Thomson Thai House Bangkok - Jim Thomson Thai House Bangkok - Jim Thomson Thai House Bangkok - Jim Thomson Thai House

På kveldene hoppet vi rundt fra den ene baren til den andre. Noen med live musikk andre uten. Vi fant igjen Hobbit house, som vi besøkte i Manila. Hobbit House er en restobar som bare ansetter kortvokste som servitører. Hehe, litt festlig å få servert øl i glass som nesten er høyere enn servitøren. En og annen banana/peanut butter-dream-shake og reggae på Exit Bar langs stranden. Hver kveld en ny restaurant. Noen bra, noen ikke fullt så bra, men sånn er det på alle turiststeder.

Julestemningen sto restaurantene og barene for. De var pyntet med trær og nisser. Filippinerne er generelt veldig glad i jul. Allerede i slutten av august spilles julemusikk på høyttalerne i kjøpesentrene, ikke lenge etter følger juledekoren.

Når vi hadde fått nok av deilig varm finkornet sand mellom tærne, avslappende stunder med god mat og godt drikke på små restauranter og barer langs stranden mens en lett bris river oss litt i håret. Lei av å avkjøle seg i krystallklart blått hav med akkurat riktig temperatur. Når vi begynte å savne asfaltjungelen og storbylivet, eksosen fra Manilatrafikken og kvelende, trykkende varme, begynte vi å se oss etter en retur til hovedstaden. Og internettet fortalte oss at Air Asia Zest fra Kalibo var det beste alternativet i romjulen. Kalibo er en liten by langs kysten, ca halvannen times kjøring fra Caticlan. Her fant vi RB Lodge Kalibo, et helt greit og billig 2-3 stjerners alternativ. På kvelden tok vi oss en tur til bytorget som var lyst opp i alle julens farger. Og i katedralen var julegudstjenestene i full gang. Disse mindre byene på Filippinene kan være ganske så hyggelig, når man ikke må stresse gjennom dem på vei til noe annet.

Utflukter og Sightseeing Boracay

Vi skjønner godt hvorfor Boracay er blitt så populært. Strendene er bare fantastiske, mange restauranter og hektisk natteliv. Men som med alle populære turiststeder så er mange andre besøkende der, de ansatte er blitt blaserte og ikke alltid like service innstilt, og enkelte hotell har begynt å bli litt slitt. Vi drar gjerne tilbake, men kanskje ikke i de mest populære høysesongene. Spesielt mellom jul og nyttår og i påsken setter de fleste hotell urealistisk høye priser. Men så lenge turister er villig til å betale det hotellene ønsker, hvorfor ikke. Og det er mange andre flotte strender på Filippinene som kan besøkes før vi returnerer til badeparadiset Boracay.

Del 1   Del 2

Bestill hotell på Boracay

Leave a Reply

Your email address will not be published.