Kongen er død – lenge leve kongen!

Thailands kong Bhumibol er død etter lang tids sykdom, 88 år gammel. Statsminister Prayut har meddelt at landet vil gå inn i en lang sørgetid på ett år. Ikke bare vil det gå ut over landets økonomi, men også mange turister på besøk i Smilets Land vil merke at en elsket mann er borte. I 30 dager skal all underholding tones kraftig ned eller avlyses. Det betyr også at all alkoholsalg er forbudt.


Så der ble det slutt på den forfriskende ettermiddags pilsen etter en lang og varm dag på stranden. Ingen vin til maten eller en nightcap på hotellrommet. Ingen fargesprakende middagsshow med dansende elefanter og vågale akrobater eller to modige kamphaner slå hverandre helseløs i bokseringen kveld etter kveld. Ungdommen på jakt etter de beryktede Full Moon Parties på øya Koh Phangan må finne andre forlystelser.
Dårlig nytt er det for partybyen Pattaya, som for det meste lever av underholdningsindustrien. Nå er det pause med å henge langs bardisken med en Chang i hånden. Eller er det?

Når det tidligere har vært alkoholforbud under buddhistiske høytider, har enkelte barer gått til innkjøp av en mengde kaffekrus og servert de edle dråper i dem. Andre har skrudd ned musikken og skrudd av lyset, mens festen har fortsatt i mulm og mørke. Straffen en bareier/barsjef risikerer for å trosse forbudet er bøter på 10.000 THB (ca 2.500 kroner), fengsel i 6 måneder eller begge deler. Det er opp til politiets hvilke barer som skal kontrolleres. Så får man se om litt håndpenger hjelper denne gangen og det er bussiness as usual, eller om militærjuntaen har satt en liten støkk i byens allerede korrupsjonsmistenkte politibetjenter?

En ting er sikkert nå som gogobarene har slukket neonlysene langs Walking Street og danserne er på ferie i hjemprovinsen; et sunt avbrekk for de mange langtidsferierende kan vel ikke være så gærnt?


Bestill hotell i Pattaya

5 thoughts on “Kongen er død – lenge leve kongen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.