Lancaster Hotel i Mandaluyong, Manila. Litt likegyldige til detaljer

Tilbake i Manila. Vi trengte litt avslapning i luksuriøse omgivelser etter å ha flydd økonomiklasse fra Europa i et halvt døgn, så vi sjekket inn på Lancaster Hotel i Mandaluyong, bare en halvtime med taxi fra flyplassen og på grensen til Makati. De beskriver seg selv på sine nettsider; “Hotellet med sitt oppdaterte middelalderens europeiske boutiquekonsept og moderne fasiliteter over 42 etasjer tilbyr diskret luksus gjennom sin moderne innredning og eksepsjonelle service”.

Hotellets lobby og resepsjon er både stilren og elegant, med vennlig og flotte resepsjonister. Ved siden av lobbyen er hotellets restaurant som serverer en deilig frokostbuffet, lunsj og middag. Men spisestedet er dessverre som så mange hotellrestauranter; veldig klassisk uten noe særpreg. Konferansesalene ligger i henholdsvis 40. og 41. etasje og er tydeligvis røykfrie. Det flotte bassenget på takterrassen i 42. etasje med fantastisk utsikt over byen, blir dessverre brukt som “røykerom” for konferansedeltagere. De dagene vi ville ha oss en dukkert trodde vi først vi hadde gått feil når vi møtte på en gjeng i en røyksky nesten ved bassengkanten. Og vi var tydeligvis pauseunderholding for de nikotintrengende, der våre minste bevegelser ble studert av minst 20 par øyne. Hotellet har også et treningsrom ett eller annet sted i bygget. Siden vi er meget bedagelige anlagt, blir dessverre ikke hotellers helsebringende rekreasjonsrom tilegnet så mye tid som de kanskje burde.

Lancaster har kun suiter og vi hadde en junior suite i 27. etasje. Dobbeltseng, sofa sittegruppe, bord og stoler for bespisning og en liten kjøkkenkrok. Elegante og moderne møbler og behagelig dekor. Når vi ankom var ikke kjøkkenet utstyrt med noen redskap, men roomservice kom med det vi ønsker for å anrette litt snacks med tilbehørene drikke, (vi hadde jo med litt godsaker fra den italienske landsbygda som skulle fortæres). samt kokeutstyr for det alltid så viktige morgenkaffen. Utsikten upåklagelig med Manila skyline som bakteppe. Rask og stabil wifi. Dessverre fikk air condition anlegget over sengen en lekkasje i løpet av andre natten som gjorde at vi våknet opp med søkkvåte puter. Og her begynte den eksepsjonelle servicen å skrante. Vi ga beskjed om våre air condition utfordringer til både room service og i resepsjonen, men i løpet av vårt  totalt 4 netters opphold ble anlegget ikke reparert. Vi fikk heller ikke tilbud om å bytte rom.

Lancaster Hotel ligger rett ved hovedveien EDSA som går rake vegen til flyplassen på rundt 30 minutter. Også i gangavstand finner man mange restauranter og shoppingsenter som The Podium, Starmall, Shangri-La Plaza, Robinsons Galleria og Greenhills Shopping Complex. Veien rett utenfor er veldig trafikkert, og hvis man har gått litt rundt i Manila så vet man at de ikke er veldig store på fortau, det kan derfor være litt skummelt å vandre rundt i gata. Shaw Boulevard MRT togstasjon ligger også bare et par hundre meter unna.

Romprisen på Lancaster ligger på ca 3.000 pesos i lavsesong (ca 550 kroner). Vi hadde booket 3 netter, og bestemte oss for å utvide oppholdet med en natt, noe vi informerte resepsjonen om. Ingen problem. Vi fant frem Visakortet fra vår lokalbank og ba personalet belaste kortet. Etter et par sveip på kortmaskinen fikk vi beskjed om at kortet var avvist? Javel, underlig. Vi betalte med kontanter, gikk i en minibank et par hundre meter unna hotellet og tok ut en bunke med pesos. Underlig. Tilbake på rommet tok vi kontakt med lokalbanken hjemme i Norge får å sjekke om det var sperre på kortet eller noe annet galt. Neida svarte kundeservice, men dere må overføre litt mer på Visakontoen hvis dere vil betale hotellregningen deres på 400.000 kroner. Eksepsjonell service er vel og bra, men et øye for detaljer når man jobber i en hotellresepsjon og betjener kortmaskin hadde også vært fint. Vi hadde en promo pris og skulle betale 400 kroner for den siste natten, men her kom det tydeligvis på noen nuller ekstra.

Lancaster Hotel er et flott sted. De lever nok veldig bra på konferanser og andre større tilstelninger. Dessverre kunne servicen vært noe bedre. Beliggenheten er fin. Det vil nok aldri bli favoritthotellet vårt i denne prisklassen i Mandaluyong, men vi bor her gjerne igjen.

Bestill hotell Manila

Leave a Reply

Your email address will not be published.