Munken Luong Pordaeng på Koh Samui. En litt annerledes turistattraksjon

Vi trengte en pause fra Chawengstranden og booket oss på en halvdags utflukt i en bahtbuss for å oppleve litt mer av øya Koh Samui, ri på elefanter, se på fossefall og flott natur, besøke buddisktiske templer og nyte landskapet.

Bangkok - Jim Thomson Thai House

Underveis kom vi over den mumifiserte munken på Wat Khunaram, som midt skrevet er et uvanlig syn, men som også gir et unikt innblikk i den buddhistiske og thailandsk kultur. Munken Luong Pordaeng døde i 1973 i en sittende meditativ stilling, og helt siden den gang har kroppen hans har vært utstilt i en oppreist glassmonter i templet. Det som er litt snodig er at selv etter mer enn 30 år viser munkens kropp lite tegn til forfall.

Bangkok gatemat Ansiktstattoo Bangkok shopping Hangover II Bar fight

For noen besøkende kan ha en død mann i full størrelse være et sjokkerende syn, men for thaiene er det noe å reflektere over og respekterer. De  fleste buddhistiske thaiene aksepterer at slutten på livet er den naturlige rekkefølgen av ting, og de ser på døden som en mulighet til å bli gjenfødt til et bedre sted, ett skritt nærmere nirvana. Det er andre mumifiserte munker på Samui og i hele Thailand, men Loung Pordang er blant den mest kjente og ærverdige.

Bangkok BTS Skytrain Bangkok Royal Asia Lodge

For vår del tenkte vi bare at teksten stemmer dårlig i låta Status Quo spilte på 80-tallet “The future’s so bright, I gotta wear shades.”

Utflukter og Sightseeing på Koh Samui

Wat Khunaram er et flott temepelområde med en frodig hage. Selv om Luong Pordaeng naturligvis er det store midtpunktet, så er det flere vakre byggninger og statuer her.

Bestill hotell Koh Samui

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.