New Lao Paris Hotel, et slitent krypinn i Vientiane, Laos

Rett over nyttår i 2017 var vi på “visa run” til Laos, og endte opp å overnatte på New Lao Paris Hotel. Hotellet fant vi og booket på nettet, dels pga. prisen og dels pga. den sentrale beliggenheten. Og beliggenheten er helt perfekt i Samsenthai Road, med gangavstand til Mekongelven, nattmarkedet, hovedbusstasjonen og andre severdigheter. Flere nettsteder gir hotellet 2 ½ til 3 stjerner. Vi stopper på 2 stjerner og da er vi litt rause.


Hotellet er over 50 år gammelt, og dessverre har det ikke skjedd mye med interiøret siden hotellet så dagen lys. Møkt, gammelt og utdatert er vel en grei beskrivelse. Det er ikke så mye mer enn rom her. I lobbyen serveres det visst frokost på morningen, og kaffe/te er tilgjengelig gjennom hele døgnet. Man kan også kjøpe mineralvann og øl i resepsjonen. Hotellet har 5 etasjer, uten heis. Men siden vi fremdeles er rimelig oppgående, så er ikke de bratte trappene noe problem. Betjeningen i resepsjonen er både hyggellige og hjelpsomme, og innsjekk går raskt og greit. De aksepterer betaling i amerikanske dollar, thaianske baht og selvfølgelig Laotiske kip. Vi får utlevert et par flasker vann, romnøkkel og blir sendt opp i 4 etasje.

Rommet er som forventet. Slitt og gammelt. Kabel tv er det visst også her, men billedkavliteten er så dårlig at tv’n lar vi være skrudd av. Sengen er komfortabel. Og med litt «knoting» får vi også WiFi til å funke. Helt grei fart på nettet er det også. En ting som er et «must» er varmt vann i dusjen, og her har de elektrisk oppvarming som er vanlig på disse breddegrader. Køleskapet fungerer fint til å kjøle ned vannet vi tok med, samt et par Leo Beer. Det elektriske anlegget ser heller «dodgy» ut og kunsten på veggene kan ikke ha kostet mye.


Når vi ble litt småsultne utpå kvelden, så er det mange cafeer og restauranter å velge mellom i gatene rundt hotellet. Men de fleste stenger som regel rundt 11 på kvelden. Fra enkel mat på gatekafeer til «fine dining» i elegante restauranter.  Det er også en M-Point Mart rett ovver gaten for hotellet, hvis man ønsker kioskvarer. M-Point Mart har det samme vareutvalget som 7-Eleven. Pussig nok så vi ingen 7.-Eleven i Laos, som man finner på nesten hvert gatehjørne i Thailand. Men M-Point er en god erstatning.


Siden vi var i Vientiane for å søke turistvisum til Thailand, og dette var i orden over natten, så ble det bare med en natt på New Lao Paris Hotel. Vi lot bagasjen ligge i oppbevaring på hotellet mens vi gjorde unna en enkel sightseeing til fots og hentet pass og visum på den thailandske ambassaden.
Hotellet er gammelt og slitent. Betjeningen vennlig. Sentral beliggenhet. Man har ikke de største forventninger til et hotell i denne kategorien, og for USD 25,- (ca 210 kroner) pr natt for et dobbeltrom så kan man ikke klage. Vi skal tilbake til Vientiane når vi har liitt bedre tid, og oppleve kulturen, den vennlige lokalbefolkkningen og, ikke minst, den deilige maten i Laos. Om vi kommer tilbake til New Lao Paris Hotel får bare tiden vise. Det er et helt greit sted for en natt, men i gatene rundt finnes det mange andre alternativ som kan prøves.

Bestill hotell i Vientiane

Leave a Reply

Your email address will not be published.