Noen dager på Chaweng Chalet på fantastiske Koh Samui, Thailand

Koh Samui har vært en kjent og kjært turistdestinasjon i mange år. Øya ligger i Siambukten i sørlige Thailand og ca 60 mil fra Bangkok. Vi kjøpte billetter til ca. 4900 Thai Baht (ca 1.200 kroner) hver vei og fløy med Bangkok Air. En flytur som tar ca en time. Fra flyplassen tok vi en taxi til deilige Chaweng Beach på østsiden av øya. Det er bare en tur på 2 km, men det kan ta litt tid med mye trafikk på veiene. Vi ville prøve et hotell vi ikke hadde vært på tidligere, og booket Chaweng Chalet for to netter. Når vi er litt usikre på hotellet, beliggenheten osv. så booker vi bare opp de første nettene. Det er alltid greit å ha et hotell når man ankommer et nytt sted, spesielt hvis man ankommer litt utpå ettermiddagen. Samt at anbefalinger fra taxisjåfører kan være av en litt tvilsom art. Hvis man ikke liker seg så kan man alltids bytte hotell, (noe vi har gjort mange ganger), uten å tape penger på forholdsbetalte nettbookinger.

Bangkok - Jim Thomson Thai House

Chaweng Charlet er et enkelt turistklasse hotell som ligger nord på Chawengstranden, et par minutters gange fra sentrum for restauranter og barer. Det betyr også at det er stille og rolig her på natten. Hotellet har rom fordelt på 2 etasjer og bungalower. Vi valgte et standard twinrom i andre etasje med en liten balkong. THB 1.400 (ca 350 kroner) pr natt inkludert frokost. Enkelt innredet, noe gammelt men med alle bekvemmeligheter man trenger for oppholdet. WiFi på rommet fungerte helt greit, ikke særlig bra dekning i fellesområdene. Det er ikke safe på rommet, men det finnes i resepsjonen som er betjennt 24 timer i døgnet. Vi var litt bekymret over maur og moskito på rommet, som flere hadde bemerket på hotellvurderingssider, men det var ingen problem. Kanskje pga. at vi hadde rom i andre etasje, kanskje hotellet har fått bukt på problemet, eller kanskje det aldri har vært et problem men at folk er raske til å klage på nett så snart de finner noe å sette fingeren på? Noe krypdyr må man regne med når man ferierer i tropiske strøk.

Bangkok gatemat Ansiktstattoo Ansiktstattoo Bangkok shopping Hangover II Bar fight Hangover II Bar fight

Betjeningen er både vennlige og veldig hjelpsomme. Selv om vi opplevde noen språkutfordringer med noen av staben, så ordner alt seg. Vi leide scooter og booket utflukter og flyplasstaxi fra resepsjonen. Etter våre to forhåndsreserverte netter, forlenget vi oppholdet med fem netter til på Chaweng Chalet. Her likte vi oss.

Bangkok BTS Skytrain Bangkok BTS Skytrain Bangkok Royal Asia Lodge Utflukter og Sightseeing på Koh Samui

Det finnes massevis av hotell i Chaweng i alle prisklasser. Men grunnen til at vi valgte hotellet (utenom den hyggelige prisen) og det som er det beste med Chaweng Chalet er at det ligger rett på stranden. Fra rommet, ned trappen og gjennom hotellrestauranten til stranden tar et halvt minutt. Strandstykket foran hotellet er kun for gjester, og de har solsenger til fri benyttelse. (Noe av det mest smålig vi vet om er hotell som tar ekstra betalt for solsenger av sine egne gjester. Det gjelder forsåvidt ekstra betaling for internettilgang også).

Denne lille biten av “himmel” ble vår base fra morgen til tidlig ettermiddag under mesteparten av oppholdet. Til solsengen kom servitører fra hotellrestauranten med kalde drikker og herlige thailandske småretter å gumle på. Og når det ikke holdt så var det alltid noen strandselgere som solgte vannmelon, vårruller, grillspyd og andre go’saker i nærheten. Reisefølget ble å handle alle hennes suvenirer og annet krimskrams fra Koh Samui av strandselgere fra solsengen. På ettermiddagen, når solen er på hell, så forvandles stranden foran hotellene til restauranter. De setter ut bord og stoler, det bæres ut fersk fisk og sjømat for utstilling og fakler blir tent for å lyse opp området. Stemningen blir riktig så koselig utover kvelden. Ett lite minus er at de starter å rigge til uteserveringen allerede rundt klokken fire.

Hotellrestauranten Sun Light ligger rett på stranden. Det er få steder man får servert en så flott soloppgang med frokosten. Frokosten, forøvrig, velger man ut fra en meny. Omelett, egg og bacon, thai osv. En perfekt start på dagen. Også restaurantens lunsj og middagsretter er veldig bra. Vi prøvde både europeiske og asiatiske retter med stort hell.

Når vi ikke red på elefanter, gjorde trafikken utrygg på scooter eller jobbet intens med brunfargen, så måtte hotellets utendørs strandmassasjebenk testes. Vi tar som regel aldri massasje, men det er noe eget å bli knadd i stykker av en erfaren thaikone på en strand i paradis. Det er faktisk helt innafor.

Vi bor gjerne på Chaweng Chalet hvis vi skal bo på Chaweng Beach igjen. Det kan bli litt vel mange medturister langs den kjente stranden, så neste gang drar vi nok litt lengre sør og finner en strandflekk på Lamai Beach som vi kan kalle “paradis” for noen få dager. Men Koh Samui vil vi alltid komme tilbake til.

Bestill hotell Koh Samui

Leave a Reply

Your email address will not be published.