Opplev mer med tog i Thailand

Vi ble positivt overrasket over togreise innen Thailand. Mange av togene ser gamle ut, men holder grei standard på 1. og 2. klasse. Vi reiste tur retur Bangkok – Hua Hin, en reise på ca 4 timer avhengig av hva slags tog man tar. Et par uker senere prøvde vi natttoget fra Udon Thani, nord mot grensen til Laos, til Bangkok. En tur som tok rundt 10 timer.

Vi tok metro går til hovedbanegården, Hua Lamphong Station i Bangkok. Her kjøpte vi billetter på det toget vi trodde var riktig. Selv med begrenset engelsk var folket i billettluken vennlig og behjelpelig, som gjorde at vi nesten forsto hva vi kjøpte. (Det er alltid spennende å se hva man ender opp med, og ikke minst hvor man ender opp).

Vi kjøpte billetter på 2. klasse med setereservasjon. Og når vi endelig fant riktig perrong, tog og seter, så var det bare å lene seg tilbake og vente på at toget skulle begynne å rulle. Og stort sett gikk togene etter oppsatt timeplan.

Man kan kjøpe drikke og varm og god mat underveis. Drikke har de ombord. Når man bestiller varm retter så ringer kondoktøren noen stasjoner fremover etter å ha tatt opp bestillingen. Så blir maten tilbredt og levert ombord når man ankommer “matstasjonen”. Flott opplegg. Det er også mange boder ved stasjonene som  selger all mulig snacks man kan ta med til reisen.

Vi tok nattog fra Udon Thani og da satt vi i seter mot hverandre. På ettermiddagen/kvelden kom togansatte og slo ned setene, felte ned en seng under taket og redde opp med laken og puter. Litt “privatliv” får man at de henger opp gardiner foran sengene.

Billettprisene er veldig rimelige. (Eksempel; Bangkok – Hua Hin på 2. klasse fra kr. 25,-. Bangkok – Udon Thani, nattog på 2. klasse fra kr. 140,-). Og siden det er tog så har man god tid til å nyte landskapet utenfor når man ruller forbi rismarker og små landsbyer.

Å reise med tog i Thailand føles trygt. Det går ikke alt for fort, men toalettene kunne trenge en massiv oppgradering. Det er mange som reiser, så kjøp gjerne billetter et par dager i forveien.
For mer informasjon se www.railway.co.th

Bestill hotell i Thailand

 

9 thoughts on “Opplev mer med tog i Thailand

Leave a Reply

Your email address will not be published.