På hesteryggen gjennom Central Park i New York

Central Park på Manhatten i New York er et visuelt mesterverk skapt av landskapsarkitekten Frederick Law Olmsted og arkitekten Calvert Vaux og anlagt i 1857 som USAs første offentlig park. Idag er den USA mest besøkte med over 40 millioner hvert år. Nå kan man bli bedre kjent med historiske Central Park på en unik måte. På hesteryggen traver man rundt og opplever de historiske monumentene og berømte severdigheter som finnes i den berømte parken. Velg mellom en eller to timers ritt, som gjør at man kan nyte naturen, oppleve moroa av ridning og parken på en ny og spennende måte.

Digresjon

Selv har vi bare leid hest på en deilig langstrakt sandstrand på øya Roatan, utenfor kysten av fastlands Honduras for en del år siden. Uten et minutt av rideerfaring satte vi avgårde. Og da var ikke formålet å oppleve kystlandskapet på den fantastiske tropeøya fra hesteryggen. Heller mer som transportmiddel mellom øyas mange strandbarer. Inspirert av gamle cowboyfilmer red vi opp til strandbaren, tjoret hesten til en stolpe og bestilte en paraplydrink. Helt konge! Rideturen ble lang og paraplydrinkene mang. En gang utpå ettermiddagen bestilte vi en båttaxi tilbake til vår egen strandbar utenfor hotellet vi for anledningen bodde på. Godt i gang med nok en tropisk forfriskning med dertil hørende sammenleggbar papirskjerm i miniatyr, kommer hesteeieren forbi og spør om vi ikke skulle levere tilbake dyret for dagen. Slukøret måtte vi innrømme at Rex Rodney var gjenglemt ved et vannhull ett eller annet sted langs West Bay Beach. Ohh, well.
Utflukter og Sightseeing i New York

Men tilbake til New York og Central Park. I tillegg til ridning kan man også reservere guidede turer med hest og kjerre gjennom Central Park, med inntil 4 personer pr vong. Disse turene er perfekt for familier eller et romantisk frieri. Turen avsluttes så med enten lunsj eller middag på legendariske Tavern on the Green.

Knegg knegg og velkommen til Central Park.


Leave a Reply

Your email address will not be published.