Pattaya Flytende Marked

Pattaya Flytende Marked den største flytende markedet i verden. Området er på nesten 100.000 kvm og er delt i 4 seksjoner, hver representerer og selger ting fra de fire store regionene i Thailand (nord , nordøst , sentrale og sør).Daglig kan man oppleve kulturelle forestillinger som klassisk thaidans, kampsport, samt vannboksing, der boksingen utføres på en horisontal stang over en kanal. Håndverkere fra alle regioner viser frem og selger arbeid som paraplyer og portrettmaleri, håndlagde leker, silkearbeid og mye mye mer. Små templer med statuer av Buddha og andre opphøyde munker. Man kan også bli med på båtturer, få oppleve rismarker og se autentiske husbåter. Det er en overflod av spisesteder, fruktboder, suvenirbutikker og noen kunstgallerier. Markedet har over 114 butikker, samt menn og koner i små robåter som selger autentisk thaimat , desserter og spesialiteter fra hele kongeriket.
Vi tok et par motorsykkeltaxi fra New Nordic hotellet vårt i Jomtien, (byen rett ved siden av Pattaya by), ca. 20 minutter, en mil sørover på Sukhumvit Road og betalte 200 THB (ca 50 kroner) pr tohjuling. Det er egentlig ikke noe problem å leie en scooter og kjøre selv. Trafikken er ikke så halvgæren her, det går litt fort men det er bare å ta det med ro og ha på hjelm, så går det bra. Markedet holder åpent hver dag mellom 10.00 – 20.00.


Inngangsprisen er 200 THB (ca 50 kroner) for undertegnede, men gratis for vårt medbrakte asiatiske alibi? Gratis? Hmmm, de trodde hun var thai og de betaler ikke for et besøk her. Og dette er en normal greie på veldig mange steder i Thailand. Lokale betaler ikke eller har kraftig reduserte priser. Det har vært tatt opp i forskjellige lokale medier at dette kan virke litt diskriminerende mot gjester og turister i “Smilets Land,” men den oppfatningen deles ikke blant de “smilende” selv. De synes at “rike” turistene jammen får betale, også for dem selv. Nå er ikke en femtilapp allverden, iallefall hvis man sammenligner med Liseberg, Tusenfryd eller Hunderfossen.
Vi går gjennom mange trehus bygget i de ulike stiler av de fire regionene, knyttet sammen av et nettverk av kanaler, broer og en rekke forskjellige små og store øyer med eksotiske planter og trær. Ganske så hyggelig og mye å se, mens vi passerer menn og kvinner i sine små tradisjonelle robåter langs kanalene og tilbyr de mest fantastiske fiske- og thairetter laget på små griller og improvisert kjøkken ombord.
Det flytende markedet er veldig populært blant turister og skoleklasser såvel som thai familier. Enkelte områder som rundt restauranter går man stort sett i en veldig lang kø. Og det kan bli litt trangt når mange grupper er der samtidig.


Som flytende marked i Bangkok kan man også her mate steinbitt som står i stim og bare venter på brødbiter. Som sine slektninger i hovedstaden så har de tydeligvis også skjønt at de ikke er spesielt god matfisk. Bandet med musikere er også på plass. I sine cowboykostymer i silke spiller og synger de tradisjonelle viser til glede for oss besøkende. Styrer man unna besøk i helgene, så kan man være heldig å ikke måtte vente alt for lenge på et bord ved en av de mange små restaurantene, når man trenger en pust i bakken, en kopp kaffe  eller en matbit. Vi trengte alle tre. Undertegnede bestilte en tradisjonell moo tod (svin stekt i hvitløk med koriander). Vår asiatiske venninne ville prøve den lokale varianten av “Surf’n’Turf”, grillet kyllinglår og en fisk. Forhåpentlig ikke en av de vi matet med brødbiter bare minutter i forveien. De var jo nesten blitt kompiser. Og maten var kjempegod.
Det ser egentlig ut som om mat er det største trekkplasteret her. Det er nok av autentiske thailandske retter og klassiske desserter å prøve. Spesialiteter som nudlesuppe, pad thai (wokkede risnudler), Kanom jeen (glassnudler) med ulike typer karriretter, ka nom krok (kokos pannekake), foi thong (englehår), thong Yip (søt eggeplomme) osv. Noe nytt å bryne ganen og smaksløkene på hver tredje meter med andre ord.
Vi fikk dessverre ikke med oss noen av de annonserte underholdningsinnslagene annet enn vannboksingen, som var et morsomt skue. Etterhvert fant vi også en restobar inne på området og da ble arbeidsfordelingen raskt klar. Undertegnede tok som seg et par forfriskende, duggfriske og etterlengtede Chang øl og nøt utsikten av turister, vann, robåter på kanalene, mens vår medreisende fikk utfolde seg med sin favoritthobby; shopping. Godt var det at vi hadde med oss en liten ryggsekk på utflukten. Det var mange t-skjorter, vesker med elefanttrykk, og andre velkjente suvenirer som skiftet eier på meget kort tid denne dagen.
Pattaya Flyende Market er et fint sted å besøke når man vil komme seg litt bort fra stranden i Jomtien eller kaoset i Pattaya. Og har man tid, kan man også besøke Pattaya Underwater World (akvarium) et par minutter unna, på vei tilbake mot Jomtien/Pattaya.

Bestill hotell Pattaya & Jomtien

One thought on “Pattaya Flytende Marked

Leave a Reply

Your email address will not be published.