Pattaya – så mye mer enn bare gogo-barer, walking street og sexturisme.

Pattayas rykte om å være en slibrig utvekst i smilets land passet vel bra for endel år siden, men mye har forandret seg de siste årene. Pattaya var en søvning liten fiskelandsby frem til 1960-tallet. Da etablerte de de amerikanske forsvaret en base på U-Tapao flyplassen noen mil sør for byen, og soldater på perm valfarte til byen. Da ble Pattaya for alvor endret til en badeby og feriested. Gogo-barer spratt opp overalt og billig akohol rant i strie strømmer.

Det er fremdeles massevis av gogo-barer og billig alkohol renner fremdeles i strie strømmer, men i de siste årene har kjente hotellkjeder som f.eks. Hilton Hotel og Hard Rock Hotel og eienndomsutviklere bygget flotte leilighetskompleks gort området til et av Thailands mest attraktive. Mat må man også ha og i Pattaya finner man en mengde med riktig gode restauranter som tilbyr ikke bare thaimat, men også retter fra alle verdens hjørner. (Sist vi var Pattaya endte vi opp på den “norske” restauranten PM Cafe bak Rompho markedet og ble servert pinnekjøtttallerken, selvfølgelig akkopaniert av noen små norske akevitter. Det neste kvelden ble deilig teppan retter fortært på den japanske restauranten Hajime i 5. etasje på Central Festival med en dansende robot som servitør). Nordmenn har virkelig fått øynene opp for Pattaya og har nå det største kolonien av norske langtidsboende etter Spania. Thaiere bosatt i Bangkok investerer også nå i ferieboliger og leiligheter i Pattaya. (Fra Bangkok tar det bare et par timer med taxi til badebyen og prisen ligger som regel på under 300 kroner). Så kanskje Pattaya er blitt litt stuerent?

For den golfinteresserte finner man over 20 golfbaner i nærheten av byen, flere av internasjonal klasse. Og for barnefamilier finnes det badeland, undervannspark, gokartbaner, flytende marked, Rippley’s museum og mye mye mer. Thaiene og ferierende har som regel sort belte i shopping og i Pattaya finner man flere store shoppingsenter som Royal Garden Plaza, Central Festival og Night Bazaar. Stranden i Pattaya er ikke all verden. Den er ikke særlig bred og når det ennå var solsenger tillatt sto de på rekke og rad nesten helt ned til vannkanten. Nå har visst militærjuntaen begrenset det noe.

Vi har besøkt byen mange ganger opp gjennom årene, og det har vært fantastisk å se byens rivende utvikling. Walking street med sine mange gogo-barer og nattklubber vil alltid være en attraksjon i seg selv. Men denne gangen fikk vi også med oss bl.a. Buddha Hill, Pattaya flytende marked og Art in Paradise – det perfekte stedet for alle selfiediggere.

De fire nettene vi besøkte byen bodde vi på Welcome Plaza Hotel, se eget innlegg.

Bestill hotell i Pattaya

 

2 thoughts on “Pattaya – så mye mer enn bare gogo-barer, walking street og sexturisme.

  • magnificent points altogether, you simply gained a brand new reader. What would you suggest in regards to your post that you made a few days ago? Any positive?

  • When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Cheers!

Leave a Reply

Your email address will not be published.