Qatar Airways tibyr gratis transferhotell

Qatar Airways har lenge tilbudt hotellrom og bespisning når transfertiden har vært lang for de reisende og det ikke finnes et bedre rutealternativ. Regelen har vært mer enn 8 timer men under 24 timer. Og ingenting er bedre enn å komme seg bort fra en masete flyplass og få seg noen timer på øye når man er på lengre flyvninger.

Selvfølgelig er ikke dette billig for selskapene, og flere har kuttet dette tilbudet. De som fremdeles har det er heller ikke særlig flinke til å opplyse om transferhotell, samt at de har begrensninger på de billigste billettypene. Og man må alltid forespørre flyselskapet i god tid før avreise. (Dette er ikke en rettighet, men et servicetilbud).

Vi prøver å benytte Qatar Airways når vi flyr til Østen. Selv om prisene deres har steget noe den siste tiden, både på billetter og gebyrer for endring. Men servicen deres er upåklagelig. Veldig behagelig og serviceminded betjening, både på land og i luften. Fleksible. Stort sett i tide. God mat og drikke ombord og 30kg bagasjen inkludert i billetten. Nye fly. Veldig bra turistklasse seter og service, og gangene vi har kommet oss foran gardinen så får vi virkelig smake på hva luksus er.

Og de tilbyr transferhotell når ventetiden i Doha er blir i det lengste laget.

Vi reiste fra Milano til Manila via Doha for ikke lenge siden. Enten var vi helt i “tåka” når vi reserverte på Qatar Airways nettsider, eller så var det rett og slett ikke en bra forbindelse til den prisen vi ønsket på dagen vi måtte reise. Iallefall så hadde vi 14 timer ventetid i Doha. Siden vi har hatt transferhotell flere ganger tidligere, så kontaktet vi flyselskapet som bekreftet med en epost hotell i løpet av et noen timer. De opplyste også at de ville dele ut kuponger for turistvisum til Qatar, transport tur/retur til hotellet og for et par måltider på hotellet. Der eneste vi trengte å gjøre var å kontakte transferdisken deres på Doha flyplass. Storartet!

Alt fungerte helt utmerket når vi kom til Doha og i løpet at en halvannen til to timer etter at vi landet, var vi sjekket inn på hotellet. Resepsjonen anbefalte klokkeslett for transport tilbake til flyplassen og informerte om middagstilbudet i restauranten. Og etter en dusj, en matbit og noen timer i en myk og deilig seng, var vi freshe og klare for nok en lang flyreise.

Bommet litt på siste retur fra Manila til Oslo. Da hadde vi 7 timer og 45 minutter ventetid i Doha. Det betydde ingen transferhotell pga. 15 skarve minutter, men derimot god tid til å utforske Doha flyplass mange flotte fasiliteter.

En par ting å merke seg når man har stopover i Doha. Man får ikke med seg kofferten sin når man har transferhotell i Doha. Den er sjekket inn helt frem til reisemålet. Så man bør huske å pakke det man evt. trenger i håndbagasjen. Hotellene i Doha deler som regel ut en overnattingsbag med det viktigste; tannbørste, barberhøvel osv.

Når man forlater flyplassen, selv for noen få timer, så er det tollreglene til kongeriket Qatar som gjelder. Vi hadde med oss et par flasker Linje akevitt som gave til noen gode venner på Filippinene i håndbagasjen, og det var ikke så populært. Det er forbudt å ta med seg alkohol inn i Qatar uten spesiell tillatelse. Men flyplassen har heldigvis et kontor som oppbevarer go’sakene ved kortere opphold i landet.

Klikk her for informasjon om Qatar Airways transferhotell.

Flybilletter er ferskvare, og selskapene endrer priser og regler ofte. Det betyr ikke at service er utgått på dato. Det skader ikke å spørre når reiseruten er blitt litt ugrei.

2 thoughts on “Qatar Airways tibyr gratis transferhotell

Leave a Reply

Your email address will not be published.