Reise med buss på Filippinene

Å reise rundt med buss på Filippinene er egentlig ganske greit. Og veldig rimlig. I starten kan det virke ganske kaotisk, som så mye annet på Filippinene. Men etter litt prøving og feiling, så går det bra. Fordelen med de fleste steder på Filippinene er at nesten alle snakker velig bra engelsk, og lokalbefolkningen er både vennlige og hjelpsomme. Det hjelper selfølgelig å gjøre litt reasearch på forhånd, og ikke ta alt som står på nettet som “god fisk”, eller tro at naboen er en vandrende rutebok. Det er mange busselskap velge mellom og prisen varierer fra selskap til selskap og hva slag busstype de bruker. Buss med Air condition, wifi, sovestoler osv. (Det er ikke vanlig med toalett på bussene, men enkelte gjør kortere stopp på bensinstasjoner underveis. Bussene har alle videoskjermer foran i bussen hvor de som regel viser amerikanskje action filmer. Og av en merkelig grunn må de alltid ha volumet skrudd maks. opp på høyttalerne. Filippinerne er også veldig glade i å spise, så med jevne mellomrom kommer det på selgere som har all verdens snacks og drikke til salgs. Hardkokte egg, vårruller, hamburgere, peanutter, bananer, kaker og alt mulig annet godt.

De siste par årene har det blitt mange turer mellom Manila og steder som San Fernando i La Union, Angeles City i Pampanga og Puerto Galera i Mindoro.

Fra Pasay, Manila til San Fernando, La Union, som er kjent som et av Filippinenes beste vindsurfing steder, tar det ca. 10-11 timer med buss, et par timer kortere hvis man velger nattbuss. Som regel har man ett bussbytte underveis. Prisen ligger på 350-300 kroner.

Til Angeles City tar det ca. 2-4 timer fra Pasay avhengig av trafikken ut av Manila. Angeles City er kjent som en forlystelsesby, se eget innlegg. Tar man vanlig rutebuss som stopper rett utenfor sentrum koster det ca. 35 kroner. Man kan også ta minibuss fra bl.a. Swagman Hotel og Southern Cross Hotel i EDSA som kjører til alle hotell i Angeles City til ca 135 kroner.

Skal man til de vakre strendene i Puerto Galera så tar man bussen til Batangas havn, også denne turen tar ca 2-4 timer avhengig av trafikken ut av Manila. (Fra Batangas tar man en ferge på ca 1 time til ca 90 kroner). En bussbillett hit koster ca 30 kroner.

Bestill hotell på Filippinene

One thought on “Reise med buss på Filippinene

Leave a Reply

Your email address will not be published.