Richville Hotel i Mandaluyong, Manila. På riktig side av EDSA

Vi skulle en tur til Europa og dro fra Puerto Galera en dag før “take off”, og igjen så endte vi opp i Mandaluyong i Manila. Vi hadde lyst å prøve et sted vi ikke hadde bodd tidligere, som hadde en grei pris, var nære EDSA motorveien som går strake veien til flyplassen og som hadde ok omtale på nettet. Vi endte opp på Richville Hotel. Vi fant dem via Tripadvisor og beliggenheten var perfekt i følge ett Google kart, ikke helt perfekt i følge et annet Google kart. Det som er litt forvirrende med Google er at de viser bestemte plasser forskjellig om man bruker en mobil app enn en annen. Det er iallefall tilfelle med dette hotellet og de appene vi brukte som referanse for taxisjåføren. Har ikke helt skjønt hvordan dette er mulig, men så er jeg reisePaal, ikke techPaal eller nettPaal.

Vi endte opp å ringe inn en bestilling på vei til hotellet og de hadde et dobbeltrom for 2000 pesos (ca 360 kroner) inkl. frokost. Og når vi ankom så var det faktisk på riktig side av EDSA med tanke på at vi skulle rett til flyplassen utpå ettermiddagen dagen etter. (EDSA motorvei er tungt trafikkert og er utgangspunktet i motsatt retning når man setter seg inn i en taxi så kan det ta veldig lang tid før man får snudd).
Hotellfasaden går i ett med resten av bygningene nedover EDSA. Eksos gjør sitt til at det meste ser grått, trist og møkkete ut. Men så snart vi kommer inn i lobbyen så ser alt meget bedre ut. Vi kan ikke la være å nevne at de er litt vanskelig å finne på verdenswebben, men den smilende og behagelige resepsjonisten forklarer at en hjemmeside er rett rundt hjørnet. Hmmm, I belive it when I see it. Det de kanskje scorer på blant lokale overnattingsgjester er at de er tilknyttet et innendørs garasjeanlegg rett på baksiden. Hotellet har kun litt over 50 rom og en restaurant. Men hva mer trenger man egentlig? Sjekker inn, betaler, opp i femte etasje og finner rommet. Det er nok noen år siden sist de pusset opp både fellesarealer og rom, men for all del; helt greit til prisen de forlanger. Det som absolutt ikke er bra er at dusjen på badet lever sitt eget liv. Det er umulig å holde en behagelig temperatur. Enten er den brennende varm eller iskald, det er ingen mellomting. Det som også trekker ned er at vinduene på rommet nesten ikke lar seg lukke. Som igjen betyr at trafikkstøy selv i 5. etasje er veldig merkbart. (I resepsjonen informerer de at støyen gir seg utover kvelden….? Ja, rundt klokken 2 på natten når trikene med fri-eksos tar kvelden. Utsikten fra rommet er ikke noe videre heller, men hva kan man forvente i sentrum av en storby? Utover det er det et stort rom, behagelige senger og bra hastighet på wifi.
Shoppingsenter, sari sari kiosker og 7-11 rett utenfor hotellet, så det er nok av muligheter for en matbit ute eller til å ta med på rommet. Vi får etterhvert en god natts søvn og merker ikke noe til trafikken utover natten. På morgenen tar vi turen ned til lobbyrestauranten og blir mette på en helt godkjent frokostbuffé. Og etter et par timer med hyggelig samvær og LMPS så er vi klare til å sjekke ut av Richville Hotel for denne gangen og “hive” oss i en taxi til flyplassen. “Hive” seg inn i en taxi er lettere skrevet enn gjort i Manila. Trafikken over hele byen det meste av døgnet er helt håpløs. Heldigvis har vi beregnet god tid og må vente nesten en time på en ledig bil. Turen fra Richville Hotel tar ca en halv time på ettermiddagen og koster rundt 300 pesos (ca 50 kroner). Og forresten, LMPS står for Last Minute Panic Shopping.

Bestill hotell Manila

One thought on “Richville Hotel i Mandaluyong, Manila. På riktig side av EDSA

Leave a Reply

Your email address will not be published.