Royal Bellagio Hotel i legendariske Burgos Street, Makati, Manila

Padre Burgos Avenue er den mest kjente “red light district” og “beryktede” bar og nattklubb gaten i Manila, og ligger i bydelen Makati. Førstegangsreisende ender som regel opp i dette området herda det er mange hotell her, og mye “liv og røre.” Gaten, som ikke er så veldig lang, huser en rekke go go barer, cafeer, hotell og restauranter. Her finner man alt fra dverg boksing, diskotek til live musikk og ladyboy show, og gatelangs blir man nedrent av selgere som har alt fra falsk viagra til lesebriller og jenter som tilbyr “massasje.” Alt til turistpriser, dvs. her er det dyrt i forhold til alle andre steder man beveger seg. Men i side- og parallell gatene finnes det også mange vanlige barer, gode restauranter med internasjonalt kjøkken. Og man kan fort finne seg et avslappende kult stamsted og treffe hyggelige utlendinger fra hele verden.

Vi har besøkt og bodd i området mange ganger, og på et av våre siste besøk sjekkket vi inn på Royal Bellagio Hotel midt på Burgos Street. Her blir du møtt av en pikkolo og tar deg med opp i etasjene til resepsjonen. Royal Bellagio er absolutt unik, og på hele huset har eierne samlet og dekorert med Americana kunst fra 50 og 60-tallet. Man kan velge mellom små superior rom til Penthouse suite med eget utendørs boblebad. Hotellet har også egne temarom som f.eks. Opium Room, NYPD Helicopter Room, Laurel & Hardy Room og Viking Galleon Room.

Vi følte at vi ikke trengte noe spesielt temarom da galskapen finnes rett utenfor inngangen, så vi endte opp et superior rom for et par dager. Rommene er ganske små, men har det ekstra man kanskje trenger som vannkoker, minibar, wifi og 24 timers romservice. Her trengs det en oppgradering av både møbler og farge på veggene, og kanskje en flatskjerm. Men hotellet er populært, selvfølgelig pga. beliggenheten, men også pga. de andre fasilitetene på hotellet.

I første etasje finner man vår favoritt Cafe Cubana, som kanskje er det mest populære bar/restauranten i gata. Her kan man sitte delvis ute under tak og se på livet som utspiller seg utenfor, mens man nyter en kald drink eller en matbit. Tema er Cuba og i weekendene har de live musikk innover i cafeen. Selgere og “nattens fugler” har ikke adgang inn hvis de ikke er invitert av en gjest. I andre etasje kan man få en bedre italiensk aften på Cafe Ibiza, i litt roligere og en elegant atmosfære. Og i tredje etasje er det amerikansk diner som gjelder. Filling Station er som Hard Rock Cafe og T.G.I. Fridays på steroider. Her finner man statuer av Lynvingen, James Dean og Supermann, gamle bensinpumper og hele vegger dedikert til Elvis og Marilyn Monroe. Her er det burgere, spareribs og milkshake det går i.

Royal Bellagio Hotel er litt som Las Vegas; det går fint i et par netter men skal man bli litt flere dager så er det greit med et litt roligere sted. Litt overpriset som alt annet i Burgos Street, men absolutt en fornøyelse.

Ønsker man svømmebasseng og et litt mer tradisjonelt hotell kan vi anbefale det litt rimeligere Makati Palace Hotel rett over gaten for Royal Bellagio.

Bestill hotell i Manila

 

2 thoughts on “Royal Bellagio Hotel i legendariske Burgos Street, Makati, Manila

  • I was suggested this web site by means of my cousin. I am not sure whether this submit is written through him as no one else realize such unique about my difficulty. You’re wonderful! Thanks!

  • Good site! I truly love how it is easy on my eyes and the data are well written. I am wondering how I might be notified whenever a new post has been made. I’ve subscribed to your RSS feed which must do the trick! Have a nice day!

Leave a Reply

Your email address will not be published.