Sawasdee Sunshine, enkelt turistklassehotell i Pattaya

På vår ferd gjennom Thailand har vi nettopp hatt et opphold på Sawasdee Sunshine Hotel i Pattaya, øst i Chonburiprovinsen. Pattaya har lenge vært en turistmagnet bla. pga. sitt beryktede natteliv, klima og nærhet til Bangkok. Fra flyplassen tar det ca halvannen time. Med buss koster det THB 140 (ca 35 kroner) og taxi THB 1500 (ca 350 kroner).  Sawasdee Sunshine er en del av Hotels Sawasdee Gruppen som har rimelige turisthotell flere turistdestinasjoner i Thailand. 11 i Bangkok, primært i backpackerområdet Khaosan Road og Sukhumvit Road. 7 i Central Pattaya og 1 ved Karon Beach på Phuket.


Sawasdee Sunshine Hotel ligger mellom 2nd og 3rd Road, i Soi 13 (også kalt Soi Diana Inn) i sentrale Pattaya. Det er 5-10 minutter å gå til stranden og shoppingsenter som Central Festival er rett i nærheten. Men hotellet blir nok ikke valgt pga. beliggenheten til stranden av de fleste gjester. Men så velger man vel ikke Pattaya pga. av stranden heller, når vi tenker oss om. Da burde man vel heller bo på jomtien, ca 10 minutter unna Pattaya. Stedet blir nok valgt pga. at det ligger midt i barområdet på 2nd og 3rd Road, med Soi LK Metro med sine gogobarer i sentrum. For nordmenn som er kjent med bar scenen i området, så ligger ikke den norskdrevende Kåre’s Party Bar langt unna.
Hotellet har ikke noen særlig fasiliteter å skrive hjem om. I restauranten ved siden av lobbyen serveres det billig og god thai og internasjonale retter. På morgenen serverer de en helt ok frokostbuffé med noen thairetter, speilegg, salater, fersk frukt, toast, og selvfølgelig juice og kruttsterk kaffe. Restauranten serverer også på rommene. Det rare er at de stenger allerede klokken 16.00 på ettermiddagen. Nå er ikke dette noe stort problem da det finnes massevis av gode restauranter i området, samt at hvis man venter en liten stund så kommer det alltid noen som selger nydelig street food. De har også et par PCer i resepsjonen for fri intetnettbruk. En frisør og foot spa salong er vis-a-vis inngangen, og rett utenfor er det et “reisebyrå” som ordner transport til flyplassen, sightseeing og utflukter. Baren Happy Beer Bar er inne i garasjeanlegget (?) rett over gaten. Betjeningen er både hyggelige og kan som regel greit nok engelsk. De kan dog være en smule surrete, så det er greit å sjekke sluttsummen på regningen.

Book Tickets


Book Tickets

På hotellbookingsiden Agoda har hotellet fått en vurdering til 1 stjerne. Vi ville nok gi dem 2. Det er 93 gjesterom med 2 forskjellige kategorier; Standard og Superior. Vi valgte standardrom i 3. etasje. Rommene er ikke større enn 22 kvm. og har enkel innredning. Hotellet bærer også preg av at det er gammelt og har behov for oppdatering. På hjemmesidene er det skrevet at alle rom har flatskjerm og minibar, det stemmer ikke. TVene på mange rom er av den eldre typen og “minibaren” består av 2 små flasker vann. Riktignok som er gratis og daglig påfyll i forbindelse med rengjøringen. Rengjøringen er det dessverre så som så med. De skifter håndkler og laken på sengen, men glemmer gjerne oppvask og vinduene burde kanskje vaskes i ny og ne. Men det er helt greit og man har det man trenger; kjøleskap, vannkoker og kopper, varmt vann i dusjen og en behagelig seng å sove i. Og wifi på rom og i restaurant er både stabilt og raskt.
Sawasdee Sunshine Hotel kommer vi gjerne tilbake til. Det er ikke noe å si på prisen, vi bodde her i oktober og betalte ca 520 THB (ca 120 kroner) for et standard rom for opptil to personer inkludert frokostbuffé. Men som skrevet, så velger man stedet for beliggenheten til nattelivet og for prisen. Ikke for strand og luksus.

Vi endte forresten opp en kveld på Soi LK Metro. Noen festlige gogobarer og vakre thaipiker dansene på scene, både bikinikledd og i Evas drakt. Men det beste var vel den lille baren The Cave, som har live musikk med et thai band som spiller colverlåter av kjente heavy ballader og god rock.Bestill hotell i Pattaya

Leave a Reply

Your email address will not be published.