Southern Cross Hotel, Ermita, Manila. 1 natt holder.

Vi måtte en tur på immigrasjonskontoret i Manila for å forlenge visumet. Og siden man aldri vet hvor lang tid det tar på offentlige kontorer, så booket vi et hotell i området for å få en tidlig start på dagen. Immigrasjonskontoret ligger i bydelen Ermita som er i et område av Manila hvor en stor del turister ferdes og derfor er det en mengde hotell her. Vi valgte Southern Cross Hotel pga. beliggenhet og rompris. Vi visste på forhånd at det er et eldre og enkelt hotell, men tenkte at det kunne ikke være så ille som beskrevet på Tripadvisor og andre websider hvor folk kan legge inn hotellvurderinger.

Hotellet ligger et par kvartal fra hovedveien Roxas Boulevard og rett ved den amerikanske ambassade, langs Manila havnebasseng. Like i nærheten er utelivsdistriktet Malate som er et mekka for restauranter, nattklubber og barer. Shoppingsenteret Robinsons ligger 3-4 kvartal unna, og det tar ca 10-15 minutter (i Manilatrafikken) med taxi til immigrasjonskontoret. Ved siden av hotellinngangen ligger Southern Cross Bar & Restaurant. Vi gikk faktisk feil og inn i baren når vi skulle finne resepsjonen. Vel, kanskje ikke feil, men av dårlig vane? Vi finner iallefall en liten resepsjon og får tildelt et rom i tredje etasje. Denne gangen ville vi betale med kredittkort, men det viste seg å være en smule utfordrende. Den søte resepsjonisten hadde nok ikke fått den forespørselen på veldig lenge og måtte tilkalle resepsjonsjefen. Etter mye frem og tilbake fikk de loppet kortet, men i forvirringen glemte hun å belaste 5% ekstra for kortbruk. Noe hun kom slukøret opp på rommet og spurte etter litt senere på kvelden. (Hadde fasttelefonen på rommet fungert, så kunne hun bare ha ringt men den gang ei). Når vi tok oss en drink i baren litt senere kom resepsjonsjefen og minnet oss om tillegget. Vi tenkte at det var da voldsomt og spurte hvor mye vi egentlig skyldte? 75 pesos eller 13 kroner. Nu vel.

Rommet var ikke all verdens stort, sliten dekor og gamle møbler, men rent. Air condition og stor vifte på veggen, tv og en tom minibar. Ingen krise; det er en 7-11 rett ved siden av hotellet, så vi fikk fylt opp microkjøleskapet med go’saker. Når vi oppdaget at air con ikke funket, kunne vi selvfølgelig ikke ringe til resepsjonen da fasttelefonen ved siden av tven fremdeles ikke virket. Vi gikk ned og snakket med vår søte resepsjonist. Joda, hun skulle få noen til å komme opp å se på problemet. Det ble vifte den natten, men det var også helt greit. Frokost og andre måltider kan kjøpes i bar/restauranten ved siden av, men når vi klarte å forsove oss ble 7-11 redningen for morgenkaffe.

Vi betalte 1500 pesos for natten for et dobbeltrom uten frokost. Ca. 270 kroner. Helt greit for 1 natt så sentralt. Og neste gang vi trenger å fikse passet, for det kommer til å skje, så har vi ingen problem med å bo på Southern Cross Hotel igjen. Er man litt mer kresen, så finnes det masser av hotell med bedre standard i samme område. Southern Cross Bar blir vel aldri noe stamsted, selv om mange utlendinger har funnet sitt hjem her. Litt stive priser til å være en sliten barbule, men kanskje man betaler litt ekstra for beliggenheten også. For de som skal videre til Angeles City så går det egen shuttlebuss fra hotellet.

Bestill hotell i Manila

 

3 thoughts on “Southern Cross Hotel, Ermita, Manila. 1 natt holder.

  • It is my belief that mesothelioma is definitely the most fatal cancer. It’s got unusual traits. The more I really look at it the greater I am convinced it does not behave like a true solid tissues cancer. When mesothelioma is really a rogue virus-like infection, in that case there is the potential for developing a vaccine in addition to offering vaccination for asbestos subjected people who are really at high risk involving developing future asbestos connected malignancies. Thanks for discussing your ideas about this important ailment.

  • The subsequent time I learn a blog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I mean, I do know it was my option to learn, but I truly thought youd have one thing fascinating to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you possibly can repair in case you werent too busy looking for attention.

  • Thanks for sharing your ideas. One thing is that pupils have an option between national student loan as well as a private education loan where its easier to opt for student loan consolidating debts than through the federal education loan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.