Villa Anastacia, en frodig oase på White Beach, Puerto Galera

Når man først har funnet en strand så kan det være veldig vanskelig å dra derfra igjen. Vi reiste til White Beach i Puerto Galera, ca 3-4 timer fra Manila, og fant ut til at strandlivet fristet mer enn storbymas for noen uker. Vi sjekket først inn på favoritten Basilico Beach Lodge, men etter halvannen uke savnet vi å ha tilgang til et kjøkken å kokkelere i. Samt at det ikke er alltid like stas og måtte gå ned i restauranten og “treffe” folk tidlig på morgenen for en kaffe eller noe kaldt å drikke, hvis hodet er litt tungt etter noen pils kvelden før. Siden våre venner på Basilico alltid er behjelpelig med alt vi spør om, så hørte vi med kona til hotellsjefen om hun visste om et sted vi kunne leie for noen uker. Og jada, vår venninne Tess hadde løsningen; Villa Anastacia.

Villa Anastacia består av 6 bungalows i et inngjerdet område ca. 200 meter fra stranden og ca 100 meter fra hovedveien. Familien som eier Villa Anastacia har også en arena for hanekamper, en sport som er veldig populær å vedde på over hele Filippinene, rett ved siden av eiendommen, og en bondegård rett utenfor White Beach. De har en vaktmester som bor på eiendommen og holder det rent og pent, frodig og grønt, samt passer på at ingen uvedkommende tar seg inn.

Hver enhet har en platting/balkong, som mer eller mindre blir brukt som stue. Inne er det en stor dobbeltseng, klesskap og en liten reise-tv med internasjonale kanaler, fullt utstyrt kjøkken og bad med dusj og toalett. De små bungalows er veldig forseggjorte og bygget i klassisk Bahay Kubo (Nipa Hut) stil, tradisjonelt for Filippinene. Veggene er dekket med lyse flettede stråmatter og møblene er i mørkebrun bambus. Nå er ikke internettilgangen på White Beach den mest stabile og raskeste, men her fungerte det ganske bra. Og det mest overraskende var prisen. De fleste hotell og overnattingstilbud på White Beach er enkle og overpriset, men her skulle de ha 500 pesos, under 90 kroner pr. natten i lavsesong. Vi kjøpte ekstra gass for stekeplatene, men det var også det eneste tillegget vi hadde på Villa Anastacia. Ja, utenom å skjenke vaktmesteren i tide og utide. Men han er en fantastisk hyggelig og snill mann.

Vi bodde på Villa Anastacia noen uker i desember og januar, og vi hadde stedet nesten for oss selv mesteparten av tiden. Når vi hadde naboer. bl.a. mellom jul og nyttår, var det bare hygge og interessante samtaler over noen flasker vin. Her følte vi oss hjemme.

På Villa Anastacia bor vi gjerne igjen. Den korte avstanden til stranden, men såpass langt unna at man ikke hører karaokebarene langs strandpromenaden er absolutt et pluss. Det føles trygt inne på et område hvor porten blir låst hver natt. Det er rent og vaktmesteren holder området grønt og frodig. De har bra wifi når det fungerer på White Beach. Eiere er superhyggelige, (kona heter forresten Anastacia derav navnet), og de holder høy standard på eiendommen. Hvis det er noe feil eller mangler så blir det ordnet med det samme. Dessverre er Villa Anastacia litt vanskelig å finne da de ikke har noen nettside eller er tilknyttet noen hotellbookingssider, men vi fant dem på Facebook.

Bestill hotell i Puerto Galera

 

2 thoughts on “Villa Anastacia, en frodig oase på White Beach, Puerto Galera

  • Heisann Rolf,

    Glemte vel kanskje å skrive det, men joda.. De har både air con i “stua” og elektrisk vannoppvarmer i dusjen.

    reisePaal

Leave a Reply

Your email address will not be published.